Филмите генерират приходи от множество източници, включително от разпространението на

...
Филмите генерират приходи от множество източници, включително от разпространението на
Коментари Харесай

Най-касовите филми през настоящата година

Филмите генерират доходи от голям брой източници, в това число от разпространяването на по кината, от цифрови продажби, от мърчандайзинг и от права за гледане онлайн през платените стрийминг платформи. Въпреки това, главният индикатор за комерсиалния триумф на всеки филм се смята за боксофис класацията, основно поради съществуването на подробни данни, за разлика от другите типове доходи. И по този начин дано представим най-касовите филми през актуалната година.

На първо място в тази ранглиста е филмът " Топ Гън 2 " (Top Gun: Maverick), който съумя да завоюва над $1,488,732,821 през актуалната година. В центъра на сюжета на кино лентата е Пийт Мичъл, с прякор Маверик. Той е смел боен водач, който е постоянно подготвен за борба. Маверик е умел, убеден и считан за един от най-хубавите летци, само че защото е на възраст, командването взема решение да го в профил от отговорностите му на деен водач. Затова бива назначен като инструктор на дребна група млади водачи, които би трябвало да образова за рискова загадка задача. Измежду тях Маверик би трябвало да избере най-хубавите, които да я изпълнят.

На второ място е дълго чаканото продължение на филмът " Аватар " - " Аватар: Природата на водата " (Avatar: The Way of Water) с доходи от $1,030,118,839. Като се има поради, че премиерата беше едвам през месец декември, неговите доходи са толкоз впечатляващи, че вероятността да се трансформира в най-касовият филм за всички времена е голяма. Нека напомним, че за в този момент върхът се държи от първият филм от поредицата " Аватар ", който излезе на екран през 2009 година, с доходи към 3 милиарда $. Както в първата част, действието в " Аватар: Природата на водата " още веднъж се развива на планетата Пандора. Живеещите в тропическата гора Джейк Съли и Нейтири към този момент са родители на три деца. Един ден обаче, войнствено настроените земляни още веднъж се завръщат на планетата Пандора, а измежду главната им цел е да отстраняват Съли. В опит да избави фамилията си, Съли ги води на по-безопасно място - на самия морски риф. Там фамилията ще се опита да се приспособи към новите условия на живот, само че дали ще успее да се избави от земляните?

На трето място е " Джурасик свят: Господство " (Jurassic World Dominion) с доходи от $1,001,136,080. Филмът е шести по ред от поредицата " Джурасик парк ". След унищожаването на Исла Нублар, динозаврите и хората към този момент живеят на всички места по света. Хората съумяват да поддържат внимателен баланс, който дефинира мирното общуване по сред им. Но какъв брой дълго хората могат да съжителстват дружно с най-страховитите същества в историята? Кой ще господства - динозаврите или хората? Именно това е в основата на сюжета на самия филм.

На четвърто място е " Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта " (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), с доходи от $955,775,804. Филмът отваря пътя към мултивселената и уголемява границите на вероятното, както в никакъв случай до момента. Доктор Стрейндж и неговите съдружници, посещават невероятни и рискови измерения, с цел да се бият с тайнствен нов зложелател.

На пето място в класацията на най-касовите през актуалната година е " Миньоните 2 " (Minions: The Rise of Gru), с доходи от $939,433,210. Филмът споделя за известният воин Гру, в неговата детска възраст, когато е едвам на 12 години. Неговата цел е да стане част от злодейска организация, като за задачата би трябвало да бъде утвърден от особено злодейско жури. Те обаче го отхвърлят и го канят да се яви още веднъж, когато направи същинско разбойничество. За да потвърди че е същински изверг, Гру без да се замисли, открадва специфичен талисман от членовете на журито. Разбира се правилните миньони, които са щастливи, че имат подобен лидер като Гру, още веднъж са един до друг с него, подкрепяйки го във всяко начинание, колкото и неразумно да е то.

На шесто място е филмът " Черната пантера: Уаканда вечно " (Black Panther: Wakanda Forever) с $805,249,637. Филмът е вторият, основан на комиксите на Марвел, разказващ за живота на изолирания народ от Уаканда, който скрито е достигнал необикновено равнище на развиване. След доста тествания и загуби, те са изправени пред нова опасност.

На седмо място с доходи от $770,836,163 е Батман (The Batman). Отличителната линия на Батман, спрямо други супергерои е, че той няма суперсили. Силата му е в неговият разсъдък. Освен това той владее до съвършенство бойните изкуства, има непреклонна воля и умеене да сплашва съперниците, всявайки боязън у тях със самото си лъчение. Образът на Батман е прочут освен на киноманите, по тази причина наличието на филмът измежду най-касовите филми през годината не е изненада.

На осмо място е филмът " Тор: Любов и гръмотевици " (Thor: Love and Thunder) с доходи от $760,928,081. В него Тор се събира още веднъж с Валкирия, Пазителите на галактиката и някогашната му другарка Джейн Фостър, с цел да се изправи против злодея Гор.

На девето място е китайският филм " Water Gate Bridge " с доходи от $626,571,697. Филмът е историческа военна драма, основана на действителни събития от Корейската война.

На десето място в тази ранглиста, с доходи от $460,237,662 е филмът " Moon Man ", в който се споделя за небесна опасност, която е на път да унищожи планетата Земя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР