Филмът Титаник“ отдавна е класика. А главните герои във филма

...
Филмът Титаник“ отдавна е класика. А главните герои във филма
Коментари Харесай

Възрастната актриса от „Титаник“ като млада е била изумително красива

Филмът „ Титаник “ от дълго време е класика. А основните герои във кино лентата бяха изиграни чудесно. Но помните ли, че в този филм блестеше и актрисата Глория Франсис Стюарт, която изигра старата Роуз?

Началото на пътя 

Глория стартира кариерата си в ранна възраст. Всичко почнало, откакто тя се влезнала в университетския спектакъл в Калифорния. На 20 Глория приключва образованието си, с цел да построи живот със брачна половинка си Блеър Гордън Нюел.

След известно време двамата се реалокират в Кармел, Аризона, където актрисата се причислява към артистичните среди и взема решение да опитва гения си в локалните театри под псевдонима Глория Стюарт.

Първи стъпки в киното 

 

Кариерата й бързо тръгнала нагоре, откакто актрисата се върна в Калифорния, където почнала да учи изобразително изкуство. Именно там, в театъра „ Пасадена Плейхаус:, продуцентът на Universal открива нейния невероятен гений.

През 30-те години тя се снима във филми, работейки с режисьора на ужасите Джеймс Кийт. Актрисата била доста сполучлива, даже повече от брачна половинка си, с който се развела през 1934 година

Не минало доста време и Глория още веднъж предходна под венеца. Сега писателят на „ Римски кавги “ (1933) Артър Шикман става неин определен, а година по-късно те имат щерка.

През 1936 година тя анулира контракта си с Universal и подписва нов, този път с 20th Century Fox. Това се трансформирало в самобитен подтик в нейната кариера.

Войната почнала. През тези години Глория знаела, че е в нейната власт е да помогне на хората и страната, по тази причина взема решение да забавлява бойците в лечебните заведения и да помогне за продажбата на военни облигации.

В следвоенния интервал актрисата взема решение да напусне киното, по тази причина отваря магазин за украшения и се посвещава на рисуването.

Завръщане на екрана

След 30 години безмълвие в киното, Глория Стюарт се завръща на екраните през 1975 година с присъединяване в ефирен сериал, а през 1982 година в игрален филм.

През 1997 година Глория изигра една от най-значимите си функции, довела до всеобщото й самопризнание в света на киното.

Благодарение на режисьора Джеймс Камерън, който режисира „ Титаник “, геният на Глория още веднъж е видян, само че в нови цветове. В тази летна тя изиграва Роуз Деуит Букатер, която е една от оживелите дами след трагичното поглъщане на Титаник. Във кино лентата се твърди, че тя е на 101 години, само че в действителния живот е на 87 години.

За тази си роля е номинирана за Златен глобус и Оскар и остава най-възрастната актриса, номинирана за Оскар.

На 26 септември 2010 година Глория Франсис Стюарт умря в Лос Анджелис, Калифорния навръх 100-годишна възраст. Тази жена е освен прелестна актриса с красива кариера в киното, живописта и графиката (тя открива своя галерия с графики през 80-те години, откакто се завръща по екраните), само че и доста красива жена.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР