Филмът Сбогом, Джони“ по сценарий на проф. д-р Марин Дамянов

...
Филмът Сбогом, Джони“ по сценарий на проф. д-р Марин Дамянов
Коментари Харесай

Премиера на "Сбогом, Джони“ на "София Филм Фест"



Филмът " Сбогом, Джони “ по сюжет на проф. доктор Марин Дамянов ще бъде премиерно показан пред феновете на 25-ия " София Филм Фест ". Режисьор на игралния филм е приключилият образованието си в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " Константин Буров.

" Джони е във кино лентата човек на злото, който в началото основава усещане на добър, ерудиран, културен човек, който ще ни помогне, избави, а след това ни завладява, прави ни подвластни от него, безпомощни, кара ни да се откажем от личния си живот, от реализация, от обич, от всичко, с цел да резервира властта . Става дума за доста елементарни и обичайни неща, които са остарели колкото света, за избора сред положително и зло, избора да бъдеш себе си или да бъдеш плебей на някой. Той да взема решение кой си ти и какъв си. Едно момче прави злополука, попада в пандиза ", сподели в предаването „ Преди всички “ проф. доктор Марин Дамянов, учител по " Кинодраматургия " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".

Актрисата Християна Стоименова е в ролята на Ния. Тя е притежател на премия на Съюза на българските актьори от Националния конкурс за осъществяване на унгарска и българска литература през 2020 година. Ученичка е на проф. Цветана Манева:

" Аз помогнах на себе си с научаването на това да бъда търпелива, да не получавам всичко непременно и незабавно, да се боря и да не отстъпвам правила . Ния ме научи да бъда малко по-смирена, в сравнение с бях преди ", разяснява Стоименова.

Георги Керменски и Деян Георгиев са другите артисти във кино лентата. 

" Играха доста откровено и самоотвержено Християна и Деян. Георги Керменски се опита да влезе в облик. Не му беше елементарно ", акцентира проф. доктор Марин Дамянов.
Интервютата можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР