Филмът Елвис застана на челното място по приходи за изминалата

...
Филмът Елвис застана на челното място по приходи за изминалата
Коментари Харесай

Елвис задмина Топ Гън: Маверик в Северна Америка

Филмът " Елвис " застана на челното място по доходи за миналата седмица в бокс-офис класацията на Северна Америка, сочат систематизираните данни за осъществените доходи от неделния ден, представени от Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Постъпленията от продукцията за Краля на рока възлизат на 31,1 милиона щатски $, демонстрират финалните калкулации на " Уорнър брос ".

" Топ Гън: Маверик " пък е донесъл на " Парамаунт пикчърс " доходи от 29,6 милиона щатски $, сочат крайните данни на студиото.

Първоначално беше обявено, че двата кино лентата са донесли по 30,5 милиона щатски $ от продадени билети през уикенда в Съединени американски щати и Канада. Така те се конкурираха за първото място в северноамериканския бокс-офис, което наложи да бъдат систематизирани финансовите резултати от неделя, с цел да се дефинира най-печелившата продукцията.

И " Елвис ", и " Топ Гън: Маверик " се показаха добре, отбелязва Асошиейтед прес.

Биографичният филм на режисьора Баз Лурман за Краля на рока дебютира над упованията, като върна в салоните много от по-възрастните киномани - сегмент от публиката, който постепенно се завръщаше по време на коронавирусната пандемия.

Продължението на " Топ Гън " с присъединяване на Том Круз задържа интереса на феновете към този момент пет седмици. От излизането си в киносалоните продукцията осъществя доходи от към един милиард щатски $ в международен мащаб, като от тях 520 милиона щатски $ са от продажба на билети в Северна Америка.

Третата позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за " Джурасик свят: Господство " с приходи в размер на 26,4 милиона щатски $. След него се подрежда " Черният телефон " с 23,3 милиона щатски $ от продадени билети в киносалоните в Съединени американски щати и Канада. Пети е " Баз Светлинна година на " Дисни " със 17,7 милиона щатски $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР