Филмът CODA: Дете на глухи родители триумфира на наградите на

...
Филмът CODA: Дете на глухи родители триумфира на наградите на
Коментари Харесай

Филмът „CODA: Дете на глухи родители“ триумфира на наградите на Гилдията на актьорите

Филмът " CODA: Дете на глухи родители " победи на премиите на американската Гилдия на актьорите, която раздаде 28-ите си годишни оценки в Санта Моника, предадоха международните осведомителни организации.

Продукцията завоюва водещата премия за най-хубав актьорски състав във филмовите категории. Трой Коцур пък беше отличен най-хубав артист в поддържаща роля за присъединяване си в " CODA: Дете на глухи родители ". Той е първият ням артист , който печели независима премия от Гилдията на актьорите, отбелязва Асошиейтед прес. 

Призът за най-хубава актриса взе Джесика Частейн за " Очите на Тами Фей " , която беше номинирана за оценката в конкуренция с Лейди Гага за " Домът на Гучи " , Оливия Колман за " Непознатата щерка ", Дженифър Хъдсън за " Респект " и Никол Кидман за " Да бъдеш Рикардо "
Уил Смит пък завоюва наградата  за най-хубав артист за ролята си в " Методът Уилямс "

В категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля Гилдията на актьорите отличи Ариана ДеБоуз за присъединяване й в " Уестсайдска история ".
В телевизионните категории поредицата " Наследници " завоюва наградата за най-хубав актьорски състав в трагичен сериал.

Южнокорейските артисти Джун Хо-йон и Ли Джун-дже бяха отличени за " Игра на калмари " надлежно за най-хубава актриса и най-хубав артист в ефирен трагичен сериал. За първи път участници в продукция, която не е англоезична, получават тези оценки. 

Гилдията на актьорите връчи премията си за най-хубав актьорски състав в ефирен комедиен сериал на " Тед Ласо " .

Най-добра актриса в ефирен комедиен сериал стана Джийн Смарт за " Хитрини ", а сътрудника й Джейсън Съдейкис от " Тед Ласо " завоюва оценката в категорията за най-хубав артист в комедиен сериал. 
 
Носителката на премията за най-хубава актриса в ефирен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за присъединяване си в " Мер от Ийсттаун ". Отличието за най-хубав артист в ефирен филм или минисериал взе Майкъл Кийтън за ролята си в " Абстиненция ".

Наградите на актьорската колегия се считат за значим знак за триумф на " Оскар " -ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и просвета. Те ще бъдат връчени на 27 март.

Хелън Мирън пък беше почетена  за изцяло творчество от  американската Гилдия на актьорите. Наградата й връчи Кейт Уинслет. Британската театрална и кино актриса, която е на 76 години, има петдесетгодишна кариера и се е превъплъщавала в функции от другарка на разбойник до кралица Елизабет Втора. 

Церемонията за оценките на американската Гилдия на актьорите беше първата за този сезон в Холивуд с червен килим и прочувствени речи на призьорите. Тя беше предавана онлайн по Ти Ен Ти и Ти Би Ес.  

Шоуто беше намерено от звездите на мюзикъла на " Хамилтън " Лин-Мануел Миранда, Лесли Одом младши и Давийд Дигс.   " Върнахме се в свят, в който всичко, което би трябвало да създадем … е да се облечем, да се покажем, …, да сме с защитни маски, имунизирани, да сме си създали бърз или ПСР тест в границите на 24 часа ", сподели Одом младши. 
    
Някои артисти, базирайки се на разпоредбите за карантина, свързани с индустриалните графици, участваха виртуално в церемонията - в това число и Джейсън Съдейкис от " Тед Ласо ", спечелил оценката в категорията за най-хубав артист в комедиен сериал.  
Актьорът от поредицата " Йелоустоун " Фори Джей Смит пък съобщи, че няма да участва на шоуто, защото не е имунизиран против Ковид-19. 
Войната в Украйна не остана незабелязана по време на церемонията в Санта Моника, отбелязва Ройтерс. Актьорът Лесли Одом младши разгласи, че изпраща " нашите мисли, молебствия и очаквания за иден мир ". Подобни изявления постоянно се чуваха от сцената. 

Браян Кокс от " Наследници " в речта си, когато приемаше премията за най-хубав актьорски състав в ефирен трагичен сериал, похвали президента на Украйна Володимир Зеленски и предложи поддръжка на съветските артисти, които съгласно него били принудени да мълчат. 

Гилдията на актьорите в Съединени американски щати е синдикат, защитаващ ползите на артистите в киното и в малкия екран, както и на други представители на тази промишленост. Създаден е през 1933 година Наградите на гилдията са учредени през 1995 година Номинациите се вършат от два състава на журито - 2500 членове на профсъюза дефинират претендентите за най-хубави продукции в киното, а други 2500 синдикални членове - за телевизионните продукции. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР