Филипинският президент Родриго Дутерте се зарече неговата предизвикала много спорове

...
Филипинският президент Родриго Дутерте се зарече неговата предизвикала много спорове
Коментари Харесай

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците

Филипинският президент Родриго Дутерте се зарече неговата провокирала доста разногласия акция против незаконната дрога да продължи все по този начин неуморно и безпощадно макар изказванията за хиляди убити от началото й, съобщи DPА.

В годишното си послание пред Конгреса за положението на страната, 73-годишният държавен глава сподели, че нищо не може да го отклони от борбата против наркотрафикантите, макар бурните митинги от страна на правозащитници и други критици.

"Войната против незаконната дрога надалеч не е завършила ", уточни той, добавяйки, че правоохранителните органи не престават за залавят опиати за милиарди песо при хайките против наркотрафика.

Десетки хиляди души се бяха събрали на митинг пред постройката на Конгреса в Манила против насилието и автократичното ръководство на Дутерте, само че президентът сподели в словото си, че митингите са зле ориентирани. "Вие сте загрижени за човешките права, а аз - за спасяването на човешки животи.





Животът на нашите младежи се погубва, унищожават се фамилии, и всичко това поради химикали като шабу, кокаин, канабис и хероин ", акцентира той. Шабу е жаргонен термин за метафметамин, употребен в този район.

Речта на президента бе забавена с повече от час поради остри препирни сред депутатите, които желаеха да бъде определен нов ръководител на Камарата на представителите, което пък забави а ратификацията на различен закон, който Дутерте трябваше да подпише.

Законът планува основаването на нова мюсюлманска самостоятелна конструкция в южните елементи на остров Минданао, с което да бъде изпълнено мирното съглашение, подписано сред държавното управление и мюсюлманските сепаратистки бунтовници през 2014 година Според Дутерте този закон ще даде на мюсюлманското малцинство във Филипините "законодателна база то да гради своето бъдеще в конституционните рамки на нашата страна ".



Дутерте даде обещание да подпише закона в границите на 48 часа откакто Камарата на представителите го утвърди. Горната камара - Сенатът, го утвърди предходния ден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР