Филипините са много повече от разтегнати девствени бели пясъчни плажове

...
Филипините са много повече от разтегнати девствени бели пясъчни плажове
Коментари Харесай

10 изненадващи факта за Филипините

Филипините са доста повече от разтегнати девствени бели пясъчни плажове и буйна тропическа растителност, макар че това са безспорно привлекателни черти на тази страна от Югоизточна Азия.

От суровите планини и високи плата на Минданао до огромните молове и подредения безпорядък на Метро Манила, Филипините са една от най-разнообразните и бързо разрастващи се страни в района.

Вижте някои от най-интересните и изненадващи обстоятелства за Филипините, като се изключи че са една от най-гостоприемните страни в света .

 Най-гостоприемните страни в света
Най-гостоприемните страни в света

Топ 5 на местата по света, където чужденците са посрещани най-топло

Островите

 Снимка 333205

Филипините имат 7641 острова, само че единствено към 2000 са обитаеми.

В продължение на десетилетия филипинците считат, че тяхната страна е формирана от 7107 острова. Но през 2013 година Националният орган за картографиране и информация за ресурсите (NAMRIA), който е част от Министерството на околната среда и естествените запаси на Филипините, получава нова технология, която им разрешава да оценят по-добре земните формирания. В резултат NAMRIA открива повече о т 500 незнайни до преди този момент островa.

Някои критици настояват, че новооткритите места в действителност са просто огромни скали, островчета, рифове или пясъчни диги, и не дават отговор на определението за остров. Така или другояче, множеството " открития " няма да бъдат обитаеми. В момента хората живеят единствено на една четвърт от островите в страната.

Религия

Около 80% от популацията са католици , което прави Филипините третата страна с най-вече католици в света, след Бразилия и Мексико.

Закони

Поради надълбоко религиозните си корени, доста филипинци са обществено консервативни и мощно се опълчват на абортите и гей браковете.

Но има различен обществен проблем, който прави Филипините неповторими в някои връзки - тук е нелегално да се развеждаш .

Столицата

 Снимка 333207

Столицата на Филипините е Манила. Когато множеството хора приказват за Манила, те в действителност имат поради по-големия метрополис, прочут още като Метро Манила, както и като Регионът на националната столица.

В метрополиса на Манила живеят над 12 милиона души , което го прави един от 20-те най-големи метрополиса в света. Метро Манила се състои от 16 града, в това число и града Манила (столицата). Само към два милиона души живеят в града Манила, съгласно преброяването на страната през 2015 година

Спортът

Баскетболът е най-популярният спорт във Филипините . За първи път е показан през първите години на американската окупация.

Известните персони


Мани Пакайо , знаменит боксьор и един от най-популярните звезди в страната, е и политик .

Превозните средства

 Снимка 333206

Един от главните типове превоз на Филипините са джиповете от Втората международна война, основани по американски модел през 40-те години на XX в. Въпреки че са горделивост за доста филипинци, тези джипове са едни от главните виновници за замърсяването на въздуха и способстват за нетърпимия трафик в столицата.

Южнокитайско море

Филипините печелят дело против Китай в разногласието за Южнокитайско море. Делото е подадено от филипинското държавно управление в отговор на изказванията на Китай за суверенитет над по-голямата част от региона.

Любопитно

Минданао, най-южният остров на Филипините, е дом на една от най-продължителните размирен протести в света. Минданао от дълго време се бори с насилието, само че основаването на " Нова национална войска " (NPA), група от комунистически партизански бунтовници през 1969 година, довежда до нова епоха на принуждение, което продължава и до през днешния ден.

Колонизацията

 Снимка 333208

Филипините са били колония на Испания, Съединени американски щати и Япония . Колониалните остатъци към момента могат да се усетят и до ден сегашен. От испанската архитектура до необятното потребление на британския език, Филипините не се разграничават от множеството други страни, които са били под вековно колониално подчинение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР