Филип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващи вещества от

...
Филип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващи вещества от
Коментари Харесай

Пуснаха наркодилъра Филип от Девня у дома срещу парична гаранция


Филип Ф. е упрекнат, че е разпространявал упойващи субстанции от вкъщи си. Той е един от шестимата привлечени към отговорност по досъдебно произвеждане за разпространяване в Девня и близките селища на марихуана, амфетамини и метамфетамини. В митинга си прокуратурата акцентира, че в това време по отношение на Филип е било предявено и второ обвиняване – на 5 август е притеглен и за владеене или разпространяване на акцизни артикули без бандерол – доста количество цигари. Престъплението е осъществено в съучастничество.  

Защитата напомни, че Филип е неосъждан, няма престъпни регистрации, има две деца, за които се грижи, а в петте месеца след задържането си е имал изрядно процесуално държание.

Обвиняемият изиска по-лека мярка за неотклонение, с цел да се върне на работа, да получава приходи и да се грижи за фамилията си.

Апелативният съд показа извода на първата инстанция, че има безспорни данни за съпричастността на Филип Ф. към действията, предмет на обвиняванията. И този правосъден състав смята, че съществува единствено хипотетична, само че не и действителна /каквото е условието на закона/ заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение при по-лека мярка за процесуална насила. Въззивният съд регистрира и процесуалното му държание – той е съдействал на проверяващите органи и е направил цялостни признания. Това демонстрира сериозно отношение към осъщественото и начало на превъзпитателен развой. Не е нарушавал постановения домакински арест.

Съдът регистрира, че фамилията е било в тежко финансово състояние с голям брой отговорности и все още на задържането на девненеца през март. Не би следвало обаче брачната половинка и децата му да понасят отрицателните последствия от невъзможността му да работи.

Въззивният състав означи и етапа на досъдебното произвеждане – осъществени са съвсем всички процесуално-следствени дейности и се изчакват заключенията от назначените експертизи. Това обаче не би трябвало да се трансформира в авансово наказване на обвиненото лице.

Във връзка с аргумента на прокуратурата, че при започване на август е повдигнато второ обвиняване по отношение на Филип Ф., съдът съобщи, че още все още на задържането на мъжа и осъщественото претършуване е имало учредения за покачване на обвиняване и за владеене и разпространяване на акцизни артикули без бандерол, само че органите на досъдебното произвеждане не са го сторили.

Воден от горните доводи, съдът одобри, че парична гаранция в размера, избран от Окръжен съд – Варна – 2 хиляди лв. – ще извърши задачите на ограниченията за неотклонение – да попречат на обвинения да се укрие или извърши закононарушение.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР