Филиалът на НХА в Бургас се разраства бързо и уверено

...
Филиалът на НХА в Бургас се разраства бързо и уверено
Коментари Харесай

Кметът Николов:Филиалът на НХА Бургас се разраства бързо и уверено

„ Филиалът на НХА в Бургас се разраства бързо и решително на фона на отлива в доста централни ВУЗ-ове. Атрактивните специалности, които се оферират в образователното заведение дадоха и спомагателен подтик в междинното обучение, където се разкриват профилирани паралелки в областта на изкуството “, съобщи кметът Димитър Николов през днешния ден след представянето на новата магистърска стратегия, която се разкрива от тази есен във Филиала на НХА в Бургас – „ Културно завещание на българското Черноморие “. Тя ще е в 3 семестъра и добитите пълномощия ще разрешават на приключилите да работят в културни институции и в областта на туризма.

„ Тази компетентност бе готова особено за Бургас, планували сме и две нови доста атрактивни бакалавърски стратегии по специалностите „ Индустриален дизайн “ и „ Подводна  реституция археология “, изясни ректорът на НХА проф. Георги Янков.

Магистърска стратегия „ Културното завещание на българското Черноморие “ показва българското културно завещание от древността до Модерната ера, с акценти върху паметниците от Черноморския район във връзка със актуалното районно развиване на културния туризъм.

Със своята сложна подготовка магистрите получават опция за перспективно кариерно развиване като мениджъри в културния туризъм - в музеите, художествените галерии, общински, държавни и неправителствени структури и организации, в туристическите организации.

„ Те могат да работят като ръководители на отдели в културните институции, музейни специалисти и галеристи, куратори, уредници на културни дестинации, експерти по въпросите на културното завещание в туризма, редактори в профилирани издания и медии, специалисти по другите типове образни изкуства, както и при създаването на общински и регионални стратегии за развиване и запазване на културно-историческото завещание “, обясни доцент доктор Бойка Доневска, началник на катедра „ Изкуствознание “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР