ФИФА публикува моментната ситуация с международните трансфери през януари 2023

...
ФИФА публикува моментната ситуация с международните трансфери през януари 2023
Коментари Харесай

ФИФА се похвали с рекордни 4387 трансфери в зимния прозорец

ФИФА разгласява моментната обстановка с интернационалните прехвърляния през януари 2023 година, като проучва активността по прехвърляния на играчи през последния регистрационен интервал. Потвърждават се рекордни числа по отношение на интернационалните прехвърляния и такси. Според отчета общо 4387 интернационалните прехвърлянето са осъществени в мъжкия футбол през януари 2023 година Това съставлява връх за всички времена от стартирането на системата за регистрация на прехвърлянията през 2010 година
Общите разноски на клубовете за трансферни такси също сложиха нов връх, като през януари бяха изхарчени 1,57 милиарда щатски $, което е с към 230 милиона повече от предходния рекорден януарски прозорец през 2018 година
Броят на прехвърлянията в мъжкия футбол се е нараснал с 14,4% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година (3834), като общата стойност на трансферните такси се е повишила с 49,4% в съпоставяне със сумата, изразходвана през януари 2022 година (1,05 милиарда USD). Английските клубове оглавяват таблицата за разноски за интернационалните трансферни такси през януари 2023 година с общи разноски от $898,6 млн., което е 57,3% от общите разноски през януари в международен мащаб – следвани на доста разстояние от Франция със $131,9 млн.
При дамите общият брой интернационалните прехвърляния също доближи нов връх за всички времена с 341 трансгранични прехвърлянето, което е нарастване от 30,2% спрямо януари 2022 година Трансферните такси в женския футбол също сложиха нов връх, защото бяха изхарчени 774 300 USD в последния прозорец. Списъкът на входящите прехвърляния се оглавява от Колумбия с 35 прехвърлянето на футболистки, до момента в който Швеция и Съединени американски щати са номер едно за изходящите прехвърляния, всяка с по 26.
Това е третата поредна година, в която ФИФА разгласява такава моментна фотография малко след приключването на интернационалния януарски трансферен прозорец, предоставяйки обзор на световните прехвърляния, включващи както мъже, по този начин и дами.
ФИФА ще разгласява идната моментна фотография при започване на септември след приключването на междинния регистрационен интервал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР