ФИФА откри дисциплинарно производство срещу сръбската футболна федерация, след като

...
ФИФА откри дисциплинарно производство срещу сръбската футболна федерация, след като
Коментари Харесай

ФИФА откри дисциплинарно производство срещу футболната федерация на Сърбия


ФИФА откри дисциплинарно произвеждане против сръбската футболна федерация, откакто тимът окачи спорно знаме, изобразяващо Косово в съблекалнята си преди загубата от Бразилия на Световното състезание, предава Агенция Франс Прес. Косовската футболна федерация (ФФК) подаде тъжба до управителния орган, откакто фотоси демонстрираха версия на сръбското знаме с карта, включваща Косово като част от страната и съпроводена с лозунга „ Няма да има капитулация “. 

Косово, някогашна югославска провинция с албанско болшинство, разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, която Белград отхвърля да признае. 

„ Дисциплинарната комисия на ФИФА откри произвеждане против футболната асоциация на Сърбия поради байрак, изложен в тяхната съблекалня във връзка мача от Световната купа на ФИФА Бразилия против Сърбия, изигран на 24 ноември “, се споделя в изказване на ФИФА. Дисциплинарният кодекс на ФИФА не разрешава " офанзивно държание и нарушение на правилата на честната игра " и " потребление на спортно събитие за демонстрации от неспортен темперамент ".

„ Подобен шовинистичен акт няма място на спортни събития и още по-малко в заведения, където се организира най-голямото международно футболно събитие “, се споделя в изказване на ФФК.

„ Неприемливо е този акт да бъде подминат с безмълвие и ние упорито пожелаваме ФИФА да ползва прецизно разпоредбите си и да накаже сръбската футболна федерация за този нападателен акт, опровержителен на полезностите, които футболът предава “, се споделя в известието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР