ФИФА изхвърли Русия от евентуално участие на страната на предстоящoто

...
ФИФА изхвърли Русия от евентуално участие на страната на предстоящoто
Коментари Харесай

ФИФА изхвърли Русия от евентуално участие на Световното в Катар

ФИФА изхвърли Русия от вероятно присъединяване на страната на предстоящoто Световно състезание в Катар. Това значи, че мачът против Полша, който се явяваше първи плейоф за Мондиал 2022 няма да се играе, откакто и футболисти и треньори на поляците бойкотираха срещата поради дейностите на Русия в Украйна.

Русия няма да взе участие и в Европейското състезание по футбол за дами в Англия това лято, а решението няма краен период и то ще бъде преразгледано в даден миг в бъдеще време.

" След първичните решения, подхванати от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които предвиждаха предприемането на спомагателни ограничения, ФИФА и УЕФА през днешния ден дружно взеха решение, че всички съветски тимове, без значение дали са национални или клубни, ще бъдат изключени от присъединяване в надпреварите на ФИФА и УЕФА до последващо разпореждане. Тези решения бяха подхванати през днешния ден от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които са най-висшестоящите органи за взимане на решения на двете институции във връзка с сходни незабавни въпроси. Тук футболът е напълно единен и е в цялостна взаимност с всички наранени хора в Украйна. Президентите на ФИФА И УЕФА се надяват, че обстановката в Украйна ще се усъвършенства доста и бързо, с цел да може футболът още веднъж да бъде образец за обединяване и мир измежду хората ", гласи изказването на ФИФА и УЕФА.

Отборът на Спартак (Москва) пък също ще пострада от това решение, защото ще бъде дисквалифициран от Лига Европа, където трябваше да се изправи в 1/8-финал против Република България (Лайпциг). Въпреки изхвърлянето на страната от интернационалния футбол сезонът в съветското състезание към този момент ще продължи.

УЕФА пък към този момент отстрани контракта си с съветската енергийна компания Газпром за съдействие, откакто страните си партнираха от 2012-а година, а европейският футбол получаваше по 40 милиона евро на сезон.
 Гари Линекер: Никой не желае да играе с Русия! Къде е ФИФА?
Гари Линекер: Никой не желае да играе с Русия! Къде е ФИФА?

Бившият национал на Англия Гари Линекер прикани да отстранят съветския народен тим от Мондиала в Катар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР