ФИФА е предложила на отделните федерации промени в правилата, които

...
ФИФА е предложила на отделните федерации промени в правилата, които
Коментари Харесай

ФИФА предлага драстична промяна в правилата заради екстремната ситуация

ФИФА е предложила на обособените федерации промени в разпоредбите, които да важат единствено за последния стадий от сегашния сезон.

Идеята е да се помогне на тимовете в обстановката, в която се чака те да изиграят огромен брой мачове в относително къс интервал.

Най-ключовото от предложенията е краткотрайно изменение на правилото за промените, които могат да се извършат по време на мач.

Сега те са три, плюс едвам в продълженията, в случай че има такива в съответния шампионат.

ФИФА предлага пет смени да са разрешени в мач за тим, като те ще могат да се извършат при три прекъсвания на играта или в почивката сред полувремената.

Тоест - най-малко едната би трябвало да е двойна.

По-големият брой свежи играчи в мач ще разреши на отборите да се оправят по-лесно с интензивния календар, който им следва през лятото.

За надпреварите, в който при тъждество ще има продължения - евротурнирите и конкуренциите за купите в обособените страни, ще има право и на шеста промяна в спомагателните 30 минути.

Предстои Бордът за разпоредбите да утвърди предложенията, само че е евентуално да го направи - импровизирано, единодушие за това към този момент са дали множеството национални асоциации. /corner.dir.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР