Фейсбук Премиерът в оставка събра в дома си в Банкя министри

...
Фейсбук
Премиерът в оставка събра в дома си в Банкя министри
Коментари Харесай

Борисов от дома си в Банкя обяви, че извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена

 Фейсбук Премиерът в оставка събра в дома си в Банкя министри и представители на туристическия отрасъл. На срещата участва вицепремиерът, депутатът Любен Дилов-син, представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на притежателите в туризма, както и климатологът проф. Георги Рачев. 

Борисов разгласи, че изключителната епидемиологична конюнктура у нас ще бъде удължена. Той добави, че утре на Министерски съвет ще бъдат гласувани ограниченията за туристическия отрасъл, а вицепремиерът добави, че страната ни е подготвена за летния сезон.

" Приехме два уговорката - единият беше до края на май да приемем правила за влизане в страната, които да са конкурентни на прилежащите ни страни, тъй че да могат да влизат задгранични туристи. В страната ни ще може да се влиза по три метода - с имунизационен документ.

Вторият метод е с негативен ПСР тест или с негативен антигенен тест. Третият вероятен метод за влизане в страната е документ за боледуване в последните шест месеца ", разяснява здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

 

По думите му вторият ангажимент е имунизирането на работещите в туристическия отрасъл и това ще стартира през идващите.

Климатологът проф. Рачев изрази удовлетворение, че ще има ясни правила за влизане в страната. " Трябва една тотална реклама, че ние сме безвредна дестинация. Сега всеки един миг е извънредно значим. И балканските страни да схванат за нас, отново е доста добре. Трябват ясни правила за влизането на туристи ", добави той.

" Българите не обичаме да оценяваме това, което имаме и което е направено. Представете си в този момент да обявим три седмици цялостен локдаун, какъвто се вкарва в Турция. Това е обикновен образец на фона на съседите ни ", акцентира Борисов и разкри, че в идващите дни ще дойдат огромни количества ваксини, с които да може да се имунизира всеки искащ.

" Действаме отговорно, професоре, по тази причина и вършим днешната среща. Трябва да е ясно какво се желае за влизане в България и какво за излизане от България. Стотици хиляди желаят да пътуват ", безапелационен е Борисов, който добави, че причина за това са двойно увеличените приходи на българите през последните години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР