Фейсбук Навръх Международния ден на жената лидерът на партия ВМРО и

...
Фейсбук
Навръх Международния ден на жената лидерът на партия ВМРО и
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов във Варна: Доходи, семейство, сигурност са приоритетите на ВМРО

 Фейсбук Навръх Международния ден на дамата водачът на партия Вътрешна македонска революционна организация и лидер на листата за народни представители в област Варна Красимир Каракачанов даде формалния старт на акцията в морския град по нетрадиционен метод - с неподготвено съревнование по пукотевица с лък, в което се включиха единствено дами - членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Малко преди откриването на формалната акция във Варна, Красимир Каракачанов даде особено изявление за медията ни. 

" В последните 4 години по линия на всичките ми задължения, свързани с българската войска и военноморския флот постоянно съм бил във Варна. Този път мотивът е по-различен, това е формалното разкриване на акцията на ВМРО-Българско национално придвижване за парламентарните избори и аз съм тук в качеството ми на лидер на листата за Варна. Решихме откриването да е малко по-нетрадиционно, защото то съответствува с един различен прекрасен празник - 8-ми март. По този мотив организирахме едно състезание по пукотевица с лък. 

Във Вътрешна македонска революционна организация дамите постоянно са играели една по-специална роля, макар, че организацията ни в визиите на доста хора е предимно мъжка. Наред с именити персони като Тодор Александров, Даме Груев и Гоце Делчев, е имало задоволително дами, които са записали своето име в историята на Вътрешна македонска революционна организация. Тъй като празникът съвпадна с откриването на акцията, взехме решение посредством стрелбата с лък да дадем едно ясно обръщение. Добри стрелци в живота могат да бъдат освен мъжете. Ние, мъжете, постоянно бъркаме, когато считаме, че ние вършим избора. Истината е, че дамите постоянно вършат избора и той постоянно е по-правилен. В моята 20-годишна процедура в публичния живот имам наблюдението, че дамите са по-постоянни и по-верни на една идея,с която се ангажират. Ние сме по-суетния пол. Един мъж в името на суетата,в името на това да се самодоказват, доста постоянно са склонни да правят внезапни придвижвания и да сменят партии, убеждения, дела. Докато при дамите това не е по този начин. Във Вътрешна македонска революционна организация дамите постоянно са били на особено място като почитание и почитание, освен тъй като имаме огромна женска организация, само че и тъй като в тази акция, дамите, които са в нашите листи, да тези, на които ние разчитаме ", показа Красимир Каракачанов.

Относно акцентите в акцията, той разяснява:

" Вътрешна македонска революционна организация в тези 4 години е една от дребното партии, които извърши съвсем всичко, което даде обещание. Ние обещахме на хората 300 лева минимална пенсия за хората, които имат трудов стаж, застрахователен стаж и възраст и го изпълнихме. Обещахме да стартираме възобновление на достолепието на българската войска и го направихме. Обещахме да вземем ограничения срещу това всевъзможни колекторски компании, банки и така нататък да тормозят хората и цялостен живот да ги държат в обвързване като безконечни длъжници, и това направихме. 

Важни са и всички ограничения, които взехме във връзка с битовата престъпност. За първи път  се възвърне законът, който беше от преди 30 години за осъществени административни закононарушения, най-много от представители на циганските гета, които безнаказано вилнееха по селата и получаваха санкции, които никой не им събираше. Сега ще поставят общественополезен труд в интерес на обществото, с цел да се знае, че когато вършиш закононарушение има и наказване.

Акцент в програмата на Вътрешна македонска революционна организация ще бъде да продължим битката за повишение приходите на хората. От това какви са приходите най-много на нашите деца, на младежите, зависи това дали ще създадат избор да останат в България или да изоставен страната. Поели сме ангажимент междинната пенсия да стигне до 700 лева след индексация. Също по този начин, междинната работна заплата да доближи размера на 2500 лева Това е упорит проект, само че всички наши икономисти считат, че това е напълно действително. 

Погрешна е тактиката и логиката на някои политици, които считат, че държейки българските жители с ниски приходи, по този начин ще съумеят да привлекат непознати вложения. Когато гарантираш ниски приходи на жителите, те напущат страната. Когато пристигна един непознат вложител в България, той не може да разчита на квалифицирана работна ръка, на която да се опре в едно високотехнологично предприятие. И какво прави? Просто не влага в България! По-високите приходи ще докара до увеличение на потреблението и оборота и от тук до усилване на производството в България. 

Поели сме ангажимент да отстояваме всички национални ползи и полезности на страната, както сме го правили до момента. Ясно и изрично споделяме, че до момента в който Вътрешна македонска революционна организация е в Народното събрание или в изпълнителната власт, България няма да направи взаимни отстъпки със Северна Македония и няма да признаем техните нелепи искания по отношение на страната ни.

Един различен въпрос, който тревожи обществото, този за обичайното българско семейство. 

Ние бяхме тези, които през 2018 година стопираха Истанбулската конвенция, която като сякаш европейски документ, целеше да разбие естествения модел на обичайното българско семейство, което се състои от мъж, жена и деца. Няма 3-ти пол, няма 33-ти пол! Човек се ражда или мъж, или жена. Ние не отхвърляме правата на другите, както ги назовават, само че не може поради 2-3% разнообразни в обществото да разбиеш естествения, естествения, обичайния фамилен модел в България в името на това да се харесаш на избрани лобита в Брюксел. 

За в бъдеще ще стопираме всички опити в тази посока!

Въведохме фамилното подоходно облагане. В момента необлагаемият най-малко за едно дете е 450 лева, за две деца е 900 лева, за три деца е 1350 лева Това значи, че в случай че общият приход на родителите е примерно 2000 лева, приспадаме от  налозите на фамилията 450 лева за всяко дете. Това облекчава фамилиите и остава повече наличен приход, това са пари за децата. Подчертавам, тук става въпрос за работещите фамилии, не за фамилиите в гетата, които не работят. Защото се таксуват с налози работещите хора. По този метод ще подтикваме младите, работещи фамилии да имат деца.

Трябва да завърши порочната процедура за раждаемостта в гетата. Това не може да бъде специалност. В такава се трансформира в последните 30 години. От една страна се приказва, че нямаме работна ръка, въпреки това имаме трайно безработни към 450 000 индивида, това са най-вече представителите на това малцинство в гетата, които не желаят да учат, не желаят да работят, не желаят да заплащат налози, да заплащат в градския превоз билетчето, тока или водата. Това не може да продължава. Законът е идентичен за всички. Тези хора би трябвало да бъдат интегрирани в обществото. 

Не може да създаваш деца единствено с цел да получаваш обществени помощи. Затова ще настояваме за прекъсване на обществените помощи за децата, които не посещават учебно заведение, въвеждане на тридетния семеен модел. До три деца всички български жители ще получават детски надбавки. От три нагоре обществени и детски надбавки да има единствено за деца на родители, които са приключили приблизително обучение. Идеята е да подтикваме грамотната раждаемост. Не може да се раждат деца, за които никой не поставя грижи, никой не ги възпитава, никой не ги образова, никой не им търси работа и те порастват и стават част от един контингент, който или ти бърка по джобовете в автобуса или си продава гласа на изборите. Нямаме интерес от сходна политика. 

Другата порочна процедура е, когато в бюрото по труда на сходен наш съгражданин ог цигански генезис му се предложи работа и той отхвърля. Защото му е по-изгодно да живее на обществени помощи, на детски надбавки, да работи 5-6 дни в месеца на черно, да не заплаща налози и да си живее живота. Настояваме, при втори отвод на предложение за работа да стопират помощите. Щом не искаш да работиш за 600 лева, значи си богат човек и нямаш нужда от помощи. И всевъзможни други ограничения, които ще интегрират това население. Това няма да стане с общи европейски формулировки, а с ясна държавна политика за ограмотяване и социализиране на ромите. Това може да стане единствено пред образованието и през труда. 

Не мога да не загатна измежду акцентите и армията. С горделивост мога да го кажа, че за 4 години върнахме достойнството на българската войска. Увеличихме заплатите на българските военнослужещи с близо 50 %. Това направи военната специалност по-привлекателна. Проявявайки отношение към хората, които пазят нашата териториална целокупност и суверенитет, повече младежи се насочват към тази специалност. Започнахме развой на рационализация и поддръжка на българската бойна техника. Другата ни огромна упоритост е да довършим тази рационализация и във връзка с сухопътните войски и във връзка с Военноморски сили.

Има един огромен проблем, който касае българските военнослужещи и това е жилищния проблем. Десетилетия наред парцелите на Министерство на защитата бяха подарявани или продавани на частни компании и общини. След това те се разпореждат с тях както намерят за добре. В същото време 2400 военнослужещи, обикновенни войници, сержанти и офицери, които нямат жилища. За тези 4 години,в които съм министър, не беше подарен нито един парцел на министерството, върху който могат да се строят жилищни здания. Следващата част от програмата,по която се работи, е да започва строителство на жилища за българските военнослужещи. Абсурдното сега е, че до момента в който министерството има парцели, то заплаща наеми на хората, които служат в армията. 

Конкретно за Варна са приготвени три огромни парцела, които след социална поръчка ще бъдат застроени с жилища. В тези жилища военнослужещите ще би трябвало единствено да внесат мебелите си. Другото значимо нещо, което сме планували е на тези парцели да бъдат изграждани освен жилища, само че и детски градини. Така се прави, в случай че искаш да осигуриш обществен пакет на хората, които си заел да пазят твоята страна ", разяснява Красимир Каракачанов. 

Той добави, че във варненската листа на Вътрешна македонска революционна организация влизат експерти от разнообразни области - икономисти, лекари, адвокати, всеки от които е добре прочут и почитан в града и района. Тези почтени мъже и дами могат да пазят националните ползи в Народното събрание.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР