Фейсбук страницата на общността “Българските елфи (BG Elves) призовава за

...
Фейсбук страницата на общността “Българските елфи (BG Elves) призовава за
Коментари Харесай

Фейсбук група зове за Българския майдан срещу Радев, предупреждава за грозни и кървави сцени

Facebook страницата на общността “Българските елфи ” (BG Elves) приканва за “Българския майдан ” против президента Румен Радев. Това излиза наяве от тяхна обява, която загатва като причина избора на Владимир Малинов за министър на енергетиката.

" Елфите ” заплашват Радев, който те назовават " съветският президент " в България, че ще вкара войната у нас и ще бъдем очевидци на грозни и кървави подиуми около упования от тях “Български майдан ”.

Според тях това ще се случи по-скоро от предстоящото.


 

Публикацията е от 5-ти април и бе споделена в обществените мрежи Facebook и Х. Мрежата на Илон Мъск Х смъкна обявата, защото тя съставлява противозаконен апел за принуждение, само че във Facebook към момента е забележима, макар отчетите на консуматори, за които те оповестяват под обявата.

Малко по-късно “елфите ” разгласяват видео, в което демонстрират фрагменти от Евромайдан с надпис “Майдан буде тут ”, което преведено от украински значи “Майдан ще бъде тук ”. Видеото стартира с предизвестие: " България по стъпките на Украйна ".


 

Публикацията към момента стои във Facebook и няма реакция от управляващите, написа " Труд ".

Според Наказателния кодекс, член 95:

" Който за да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в осъществяването на опит за прелом за принудително завладяване на властта в центъра или по места, или в протест, или във въоръжено въстание, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до двадесет години, с пожизнен затвор или с пожизнен затвор без подмяна. "

Според Наказателния кодекс, член 108:

" Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или принудително изменяне на открития от Конституцията на Република България публичен и държавен строй, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция до пет хиляди лв.. "

Евромайдан бе интернационално подсилен митинг на жителите на Украйна против законно определения президент Виктор Янукович. За интернационална поддръжка към " Българските елфи " на този стадий няма знак.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР