Фейсбук > Радослав ТаневЕто обаче и разказа на самия шофьор Радослав

...
Фейсбук
> Радослав ТаневЕто обаче и разказа на самия шофьор Радослав
Коментари Харесай

Проговори таксиджията, оставил колата си по средата на пътя заедно с клиентите вътре

 Фейсбук > Радослав Танев
Ето обаче и описа на самия водач Радослав Танев:

" Здравейте, другари! Това е дребна публикация от случая на моята коледна вечер. За тези, които не ме познават, аз съм таксиметров водач в град Бургас. На 24 и 25 декември взех решение да се посветя на работа. Все отново е фамилен празник и доста хора желаят да стигнат до фамилиите си, да прекарат една хубава коледна вечер и да се върнат назад по домовете си. Но при мен Коледната вечер приключи със закани за живота ми, със закани и опит да бъда пребит.

На 26. 12 в 03:23 получавам поръчка в комплекс " Меден Рудник " от таксиметровата компания, в която работя. Десет минути по-късно от блока излизат двойка мъж и жена. Мъжът беше във очевидно нетрезво положение, като жена му помагаше да стигне до колата.

Той седна до мен, а тя на задната седалка. Казаха ми, че ще пътуват към центъра и им отвърнах, че съм нов в тази специалност и не познавам добре региона, в случай че може, да ме насочат по какъв начин да изляза от блоковете и да се включа на по-главен път. Жената сподели, че и тя не познава комплекса и не може да помогне, а мъжът резервира няколко секунди тишина.

След това почна да се кара на нея за какво тя казвала къде ще върви и отвърна " Ще вървя където си желая ". При моето тръгване те продължиха с кавгите. След към половин минута той реши, че желае да ми заплати 20 лв. и аз му споделих, че сега карам и не мога да приема заплащане, тъй като си виждам пътя и заплащането става, когато дойде на адреса.

От там той извади портфейла си и видя, че няма пари. Попита жена си " Ти ли ми взе парите? " и тя сподели " Да ". След което се стигна до нов спор сред тях за какво му била взела парите. Тя извади банкнота от 50 лв. и му ги подаде. След което той ми ги хвърли в скута и ми сподели " Хващай си 25 лв. да нямаш проблеми ".

Аз още веднъж му отвърнах, че сега карам и не може да бъде осъществено заплащането и че сметката им ще е по-малка. Тогава той стартира да става нападателен и към мен с думите " Ти знаеш ли кой съм аз, знаеш ли какво ще ти се случи и ще те пребия, мишок плъх " и тем сходни. В този миг жена му го успокояваше, само че той стартира да става по-агресивен и ми сподели да отбия и да спра автомобила.

При моя ниска скорост той ми хвана кормилото и ми дръпна ръчната спирачка. Започна да ме блъска с ръце и крайници отвън автомобила и продължаваше със заканите. В идващия миг аз се озовах отвън автомобила с отворена предна лява врата, а той беше седнал на моето място. Реших, че може да се опита да избяга и загасих автомобила, дръпнах ключовете и ги сложих в джоба.

Той слезе и аз му подадох неговата банкнота от 50, споделих му да си потеглят, само че тя падна на земята. Като той стартира да крещи с по-голяма мощ и аз се бях отдалечил от автомобила. Съблече си горната дреха и продължи със заканите със живота ми, че ще ме убива, ще ме пребива и тем сходни. След това избягах и се обадих на 112.

Диспечерката ми сподели да очаквам на моето местонахождение и да не вървя до колата без полиция. В същия миг се обадих и на мой сътрудник, който дойде след 15 минути. От моето местонахождение се чуваха виковете и обидите на нападателния господин. Колегата ми отиде до автомобила, след което ми се обади и ми сподели " Полицията е тук, може да дойдеш ".

Когато дойдох, дамата плачеше и си търсеше банкнотата от 50 лв.. Аз й споделих че я пуснах на земята и не е в мен. Тогава един чиновник на реда светна с фенерчето и видя че банкнотата е под автомобила. Не знам повода те да се обадят на 112, само че очевидно са помислили, че съм избягал с техните 50 лв.. Няма логичност да си оставя автомобила, който е моя благосъстоятелност и да избягам с 50 лв.. В този миг господинът беше с белезници буйстваше в патрулката и продължаваше да заплашва органите на реда с думите " мишо и " Ще ви избия ".

След това ни поканиха в четвърто РПУ за показания. Господинът в продължение на 2 часа в постройката на полицията буйстваше и крещеше. След известно време на неговото пренасяне излезе още с белезници и стартира да крещи " Къде е господинът, който се опита да ме отвлече?. Обадете се на всички малките екрани, пробваха се да ме отвлекат ".

После оставих и моите показания и след 4 дълги часа ни освободиха. Това беше моята коледна работна вечер. За край желая да кажа някоя дума за специалността таксиметров водач. Ние сме тези, които ви караме до работа. Караме вашите деца и ги прибираме от учебно заведение и детска градина. Качваме ви пияни и ви поносим пиянското държание, с цел да не шофиране в нетрезво положение.

Качваме вашите кучета, котки и съм виждал също по този начин кокошка в такси. Работим по празници, с цел да виждате вашите баби, дядовци, братя и сестри. Често попадам на думите " тъп бакшиш " при сдърпване на пътя - за какво очаквам клиенти в еднопосочна улица или за какво оставям клиенти, а зад мен има други коли. Смешно е да видиш човек да псува, да ръкомаха или да демонстрира междинни пръсти.

На вас ви е прелестно зимата да се качите на топло и лятото да имате климатик. Возим ви в мраз и сняг. Има още доста аргументи, само че към този момент доста писах и няма да ми стигне времето. Само за последно желая да кажа, че заслужаваме огромно почитание за нашата работа. Благодаря на тези, които си направиха труда да прочетат обявата и в случай че някой желае да показа мнението си, да написа в мненията. Живи и здрави да сте, това е най значимото и радостно посрещане на Новата година! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР