„Фейсбук” придоби стартъп компания, произвеждаща устройства, които могат да засичат

...
„Фейсбук” придоби стартъп компания, произвеждаща устройства, които могат да засичат
Коментари Харесай

Фейсбук купи компания, която ще чете на мисли за баснословни пари

„ Фейсбук” закупи стартъп компания, произвеждаща устройства, които могат да засичат сигнали от мозъка, да ги кодират и придвижват на компютър.

„ Контрол лабс” (CTRL-Labs) за момента е проектирала гривна, която може да разпознае мозъчните сигнали, които доближават до ръката ни и я карат да се движи. Освен това записва и предава командата, да вземем за пример, да натиснем копче на клавиатура или друго устройство, пище Би Би Си.

Новината провокира смесени реакции измежду софтуерното общество.Според президента на Виртуалната действителност към „ Фейсбук” - Андрю Босуърт гривната „ долавя желанията ни”.

„ Можем да споделим фотография с другари посредством незабележимо придвижване или просто, ами, в случай че го поискаме”, добави той в онлайн обява. Босуърт е на мнение, че придобиването на стартъпа ще помогне на мрежата да „ построи и внедри този вид технология в потребителските продукти”.



„ Фейсбук” би трябвало да се намесва все по-малко в живота ни, не повече”, счита софтуерния критик Азим Азар.



„ Любопитно ми е какъв ще е отговорът на регулаторите и законодателите”, пита анализатора Фатемех Катибло.



Други специалисти пък са разчувствани от последната облага на Марк Зукърбърг.

Според непотвърдена от обществената мрежа информация, договорката за „ Контрол лабс” е на стойност сред 500 млн. $ и 1 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР