Фейсбук оставя 1,5 милиарда потребители извън Общия регламент за защита

...
Фейсбук оставя 1,5 милиарда потребители извън Общия регламент за защита
Коментари Харесай

Фейсбук оставя 1,5 млрд. потребители извън новия закон на ЕС за личните данни

" Facebook " оставя 1,5 милиарда консуматори отвън Общия правилник за отбрана на данните на Европейския съюз , оповестяват " Гардиън " и други медии.

Компанията удостовери пред " Ройтерс ", че правната рамка няма да се ползва за консуматори на мрежата отвън Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада.

 „ Фейсбук” удостовери, че събира информация за хора и отвън мрежата
„ Facebook ” удостовери, че събира информация за хора и отвън мрежата

Искам да стане ясно: ние не продаваме персонални данни на хора

Това значи, че 1,5 милиарда консуматори в Азия, Африка, Австралия и Латинска Америка няма да се радват на същата отбрана.

Новото законодателство на Европейски Съюз, което ще влезе в действие от 25 май, изисква от фирмите да търсят единодушието на потребителите преди да събират, употребяват или споделят тяхната информация с рекламодатели и други сътрудници. Също се планува налагане на огромни санкции (4% от международните доходи на година, което би означавало, че обществената мрежа може да бъде санкционирана с 1,6 милиарда $, в случай че наруши новите правила), в случай че компанията не отбрани персоналните данни или се позволен произшествия като с Cambridge Analytica.

Същественото е, че консуматор на " Facebook " отвън Съединени американски щати, Европа и Канада няма да може да подава недоволство против компанията в съда в Ирландия , който солидно може да санкции обществената мрежа при непозволено потребление на персонални данни.

Компанията трансферира отговорности към всички консуматори отвън Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз от интернационалната си централа в Ирландия в главните си офиси в Калифорния. Това значи, че тези консуматори ще бъдат в уебсайт, който се ръководи от американското, а не от ирландското законодателство.

Промяната се реализира, макар че шефът на " Facebook " Марк Зукърбърг даде обещание " духът " на законодателството да бъде прилаган на международно равнище.

По време на чуването пред Конгреса през предходната седмица Зукърбърг даде обещание, че общият правилник ще се ползва за всички консуматори на обществената платформа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР