Фейсбук > Личен архивСвилена е на 47 години. От 10 години

...
Фейсбук
> Личен архивСвилена е на 47 години. От 10 години
Коментари Харесай

Мед.сестра от Варна в Италия: И в Европа ще разберем, че трябва да избираме смърт от вирус или смърт от глад

 Фейсбук > Личен списък
Свилена е на 47 години. От 10 години е, еквивалент на нашата Спешна помощ.

" През последните седмици ежедневно се приказва за повишаване броя на позитивните проби (достигнахме 34 хиляди случая). Но пък, ако през март-април се правеха приблизително по 20 хиляди теста, в този момент броят им е повишен многократно.

Аз и сътрудниците от " Спешна помощ " следим повече позвънявания през последните седмици, само че в тези случаи пациентите са доста в по-добро общо положение. Наблюдават го и сътрудници, работещи в реанимация и интензивни отделения. Да, отделенията още веднъж започнаха да се пълнят, само че пациентите имат по-малко потребност от интензивни грижи.

Така е най-малко в района, където живея аз, Емилия-Романя. Точно и по тази причина и съгласно последния указ на министър-председателя сме със  " жълт код ". В Северна Италия има много обширна територия, която е " алена " - споделят, че лечебните заведения са цялостни, демонстрират ни опашки от чакащи коли за спешна помощ, приказват ни за възходящите смъртни случаи.

Във връзка с рестриктивните мерки (затворени фитнес зали и басейни, заведения за хранене след 18.00 и т.н.) доста браншови организации стачкуват срещу държавното управление. Обстановката е нагнетена от напрежение. Напрежение се усеща и в всекидневието на всички.

От една страна сме лишени от всекидневни улеснения. Затворени са фитнес залите, учебното заведение е он-лайн, храната е единствено с доставка...От друга привикваме с новостите, станахме толкоз софтуерни за всичко. Страшно е обаче като си помисля, че има доста фамилии, които кой знае по какъв начин изричат финансово всеки месец. В последна сметка наподобява и в Европа ще разберем, че би трябвало да избираме " смърт от вирус " или " смърт от апетит ". 

Питате по какъв начин се усещам? След толкоз време " на първа линия " по какъв начин може да се усещам? Изморена. Но знам, че няма място за отмалялост, че сложният зимен сезон е едвам първоначално. Не съм отчаяна. Не съм уплашена. Но и не се имам за воин, който ще избавя света. Героите ги оставям на филмите на Марвел и на сьнищата на малчуганите. На първа линия съм, тъй като съм учила за това и съм подготвена теоретично и на практика. Чувствам призванието си да оказа помощ на нуждаещ се. Зареждам се с адреналина на " незабавните случаи ". 

Какво успяхме да научим за вируса? Успяхме да разпознаем, че промени своята вирулентност. Научихме, че не би трябвало да се чака със седмици, а би трябвало да се нападна незабавно по схемата на настоящите протоколи и с потвърдено настоящите лекарства. Научихме по какъв начин да третираме и затрудненията, които провокираха огромния брой смъртни случаи от тази пролет. 

Потвърдихме убеждението, че персоналната хигиена (миенето със сапун на ръцете) е в основата на предварителната защита. Всичко това го научиха работещите по всички линии в здравната система.

Колкото за елементарните хора, мисля, че урокът още не е усвоен. За тях от " герои " през април, се превърнахме в " заразители ", в част от международния скрит план. Мнозина (на всякаква възраст) не съблюдават разпоредбите - от носенето на маска и навън до обществената отдалеченост. 

Има райони, в които страхът започва да взема превес. Говори се за области, където здравната система стартира да не устоя.

Около мен към този момент е умерено, само че огромните лечебни заведения се приготвят с набирането на нов личен състав и отварянето на всички отделения, които към този момент са били Ковид.

Няма нито специфична рецепта, нито изключителни рекомендации. Основните правила са същите, годни за която и да е вирусна зараза - хигиена на ръцете, маска и отдалеченост. Всичко друго е късмет и въпрос на гени и имунна система! ", показа за Varna24.bg Свилена Панова. 

Ето и публична информация за обстановката, качена на уеб страницата на Министерския съвет в Италия:

Вечерта в сряда, 4 ноември, министър-председателят Джузепе Конте илюстрира на конференция новите ограничения за битка и ограничение на изключителната обстановка Covid-19, които влизат в сила от 6 ноември.

Идентифицирани са три области: жълто, оранжево и алено, съответстващи на другите равнища на сдържаност в районите на страната.

По-конкретно сега жълтата зона включва: Абруцо, Базиликата, Кампания, Емилия Романя, Фриули Венеция Джулия, Лацио, Лигурия, Марке, Молизе, провинции Тренто и Болцано, Сардиния, Тоскана, Умбрия, Венето.

В оранжевата зона: Пулия, Сицилия.

В алената зона: Калабрия, Ломбардия, Пиемонт, Вале д`Аоста.

Както президентът изясни по време на речта си, определянето на тези рискови категории може да бъде податливо на промени по време на развиването на кривата на епидемията и постоянно ще бъде съответно и съразмерно на това. Включването на районите в другите области, с следващо автоматизирано използване на ограниченията, планувани за тази категория, ще се извърши със заповед на министъра на опазването на здравето и ще зависи извънредно от рисковия коефициент, доближат от района. Коефициентите се дефинират съгласно критериите за обективност посредством комбинацията от другите параметри вследствие на периодическия мониторинг.

След това президентът Конте разгласи нов закон с декрет, който ще разреши бързото погашение на нови обезщетения на стопански оператори, наранени от тези нови ограничаващи ограничения.

В жълтата зона има вечерен час от 22:00 до 17:00 часа, в случай че няма потвърдени аргументи за работа, нужда и здраве, с рекомендация да не се движите, с изключение на заради здравословни аргументи, работа, учене, обстановки на нужда. Търговските центрове са затворени по публични празници и в деня преди празниците, като се изключи аптеки, парафармации, заведения за хранителни артикули, тютюневи произведения и вестникарски будки вътре в тях, до момента в който изложбите и музеите постоянно са затворени. След това се въвежда отдалечено образование за гимназии, като се изключи възпитаници с увреждания и при положение на потребление на лаборатории; до момента в който образованието лице в лице е планувано за детски градини, начални учебни заведения и междинни учебни заведения.

Университетите също са затворени, като се изключи някои действия за първокурсници и лаборатории. Що се отнася до публичния превоз, се планува понижаване на пасажерите с до 50%, като се изключи учебния превоз. Дейностите по аркадни, залагащи, бинго и игрални автомати са прекратени. За питейните заведения и заведенията за хранене работата на място ще бъде прекратена от 18 ч. Докато изнасянето на храна е позволено до 22 ч. И за доставка до дома няма ограничавания. Басейните, спортните зали, театрите и кината остават затворени. Спортните центрове остават отворени.

В оранжевата зона има вечерен час от 22:00 до 5:00 сутринта, в случай че няма потвърдени аргументи за работа, нужда и здраве, с рекомендация да не се пътува, с изключение на заради здравословни аргументи, работа, учене, обстановки на нужда и пътешестване в влизане и излизане от един район в различен и от една община в друга, като се изключи потвърдени аргументи с рекомендация да се заобикалят непотребни пътувания денем даже в границите на личната община. Баровете и заведенията за хранене са затворени 7 дни в седмицата, до момента в който изнасянето е позволено до 22 часа и няма ограничавания за доставка до дома.

За комерсиалните центрове е в по този начин: затворени по празници и дни преди празници, като се изключи аптеки, парафармации, заведения за хранителни артикули, тютюневи произведения и вестници в тях, до момента в който изложбите и музеите са постоянно затворени. Що се отнася до публичния превоз, се планува понижаване на пасажерите с до 50%, като се изключи учебния превоз. Дейностите на аркади, стаи за залагания, бинго и игрални автомати са прекратени (включително в питейни заведения и заведения). За питейните заведения и заведенията за хранене работата на място ще бъде прекратена от 18 ч., Докато изнасянето е позволено до 22 ч. И за доставка до дома няма ограничавания. Басейните, спортните зали, театрите и кината остават затворени. Спортните центрове остават отворени.

В алената зона всяко придвижване е неразрешено даже в границите на личната община, когато и да е, като се изключи съображения за работа, нужда и здраве, затова придвижването от един район в различен и от една община в друга е неразрешено. Баровете и заведенията за хранене са затворени 7 дни в седмицата, няма ограничавания за доставка до дома. Магазините са затворени, като се изключи супермаркети, храни и артикули от първа нужда. Павилиони, тютюневи магазини, аптеки и парафармации, перални, фризьори и бръснари остават отворени. Затворени са салоните за хубост. Осигурено е отдалечено образование за приблизително учебно заведение, за класове втори и трети клас. Следователно остават отворени единствено предучилищните, началните и прогимназиалните учебни заведения. Университетите също са затворени, с съответни изключения.

Всички спортни надпревари се стопират, като се изключи тези, приети за народен интерес, както дейностите в спортните центрове са спрени. Разрешено е да се правят физически действия наоколо до дома и спортни действия единствено навън в самостоятелна форма. Затворени са музеи и изложения, театри, кина, фитнес зали, занималня с игри, стаи за
залагания, бинго (също в питейни заведения и ресторанти). За публичен превоз е позволено единствено до 50% прилагане, като се изключи учебния превоз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР