Фейсбук > Десетки тежкотоварни камиони блокираха границата ни с Румъния.По данни

...
Фейсбук
> Десетки тежкотоварни камиони блокираха границата ни с Румъния.По данни
Коментари Харесай

Епидемията от COVID-19 предизвика километрични опашки по границите ни

 Фейсбук > Десетки тежкотоварни камиони блокираха границата ни с Румъния.

По данни на Агенция " Митници " за последното денонощие най-натовареният ни Граничен контролно-пропусквателен пункт е Дунав Мост при Русе, като са минали към 2500 тежкотоварни автомобила в посока Румъния.

Следващият най-натоварен Граничен контролно-пропусквателен пункт е при Кулата, като там са минали малко над 2100 тежкотоварни автомобила.

Към момента, след затваряне на всички дребни Граничен контролно-пропусквателен пункт сред България и Румъния, работят единствено два пункта - Дунав мост при Видин и Дунав мост при Русе.

Ор българска страна, в посока Румъния, все още опашката от чакащи тежкотоварни коли е към 10 км.

От румънска страна обаче опашката е двойно по-голяма.

Проверка на " Нова ТВ " откри че водачите изчакват, само че за жалост нямат хигиенични условия. Те безусловно живеят в камионите си, само че са обезпокоени от неналичието на базисни хигиенични условия до момента в който света се тресе от пандемията на ковид. Стана ясно, че тоалетна няма, а дребна част от водачите разполагат с маски, само че не и защитно облекло или защитни дезинфектанти. 

До 1200 транспортни средства минават Граничен контролно-пропусквателен пункт на денонощие. Прогнозите са, че в идващите дни опашките от тирове ще се усилват.

Очаква се от идната седмица да бъде въведена организация, с цел да може ситуацията около границата ни да се успокои.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР