Февруари месец ще стартира инициативата на ЕС за безплатен безжичен

...
Февруари месец ще стартира инициативата на ЕС за безплатен безжичен
Коментари Харесай

Мария Габриел: Скоро стартира инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

Февруари месец ще започва самодейността на Европейски Съюз за безвъзмезден безжичен интернет, от която ще могат да се възползват и българските градове и села. Това заяви за "Здравей, България " българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила.

"Имаме 120 милиона евро бюджет. Нашата цел е безвъзмезден интернет на публични места за сред 6 и 8 хиляди общини в цяла Европа ", посочи тя. И добави, че самите общини ще показват местата, които считат за значими и за които ще желаят безвъзмездна връзка с мрежата.

"Нашите данни демонстрират, че сега имаме дефицит от 300 хиляди IT експерти. А до 2020-а година дефицитът ще бъде половин милион. Това не са единствено програмисти.Статистиката включва всички тези, които имат цифрови умения ", разяснява еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество.

Габриел обърна внимание и на проблема с подправените вести: "Те не са нов феномен. Те към този момент не са софтуерен, а политически и публичен проблем. Те могат директно да ни уязвят като народна власт и общество ". Броени дни до началото на българското европредседателство - какъв е имиджът на България в Брюксел и по кое време у нас ще има безвъзмезден интернет на всички места? Гледайте отговорите на Мария Габриел във видеото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР