Фестивалът на изкуствата „Арт идея – Арт алея“, реализиран от

...
Фестивалът на изкуствата „Арт идея – Арт алея“, реализиран от
Коментари Харесай

Фестивалът на изкуствата „Арт идея – арт алея” се завръща с ...

Фестивалът на изкуствата „ Арт концепция – Арт алея “, осъществен от Община Пазарджик, ще се организира в интервала от 31ви май до 8ми юни 2021 година

Вече 10 години фестивалът на изкуствата „ Арт концепция – арт алея “ намира стабилно място и значение за културния живот на града.

Община Пазарджик и Фестивалът държат на здравите културни връзки в нашата общественост. Отдаваме своето почитание и респект към дълголетни обединения, които са движени от ентусиазма и силата на участниците в тях и имат своя вярна аудитория.

След година спиране, заради усложнената епидемиологична конюнктура в страната и света, екипът на Фестивала дава сцена на обичани локални създатели и обединения за дълго чакана среща с публиката на града. Ще забележим и настоящи кино и театрални творби, класическа музика, снимка и джаз.

Фестивалът се финансира напълно от Община Пазарджик.

Събитията са ситуирани в няколко тематични зони:

v Зона Класика

Камерен концерт с присъединяване на Пламен Кумпиков /бас/ и Даниела Янева /пиано/. Песни из вокалната поема „ Петербург” по стихове на Александър Блок и песни по Робърт Бърнс.

Интересна е историята по написването творбата. Вокалната поема „ Петербург” Свиридов написа в продължение на 20 години. Завършва я през 1995 година Поемата включва стихотворения на Блок, писани в интервала 1901 -1914 година.

Пламен Кумпиков и Даниела Янева са изявени музиканти от класическата концертна сцена.

Концерт симфонична музика на Симфонично-оперетно сдружение „ М-ро Г. Атанасов “ Пазарджик. Гостуват диригентът Пьотр Сулковски /Полша/ и вилончелистът Емил Олейник – солист.

В програмата:

Л. ван Бетовен – Увертюра „ Кориолан “

Йозеф Хайдн - Концерт за виолончело

В. А. Моцарт – Симфония № 41 „ Юпитер “

v Зона Театър

Авторският театър на Гергана Димитрова и Здрава Каменова „ Машините са кучки “.

Текстът, по концепция на Иво Стаменов ОттО, ни среща с Герда, която тъкмо през днешния ден е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените й сътрудници в това странствуване са машините. Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които съществена роля играят един GPS, един телефон и една кола.

Две министър председатели ще ни показват децата от Театрална къща „ Пластилин “.

Младежката група ще изиграе представлението „ Мечка “ по А. П. Чехов.

А дребните фенове ще могат да гледат обичаната си „ Пепеляшка “ с освежен състав.

v Зона Фолклор

Ансамбъл „ Пазарджик “ ще показа „ Самодивска участ “ - театър с детайли на фолклорен балет.

Музиката е на Марек Дяков, сюжет и хореография - Гергана Ламбрева и Костадин Низамов.

Дългоочаквана изява ще имат и Представителен танцов състав „ Чудесия “ към Младежки дом – Пазарджик, които ще зарадват публиката с огромен театър навън.

v Зона Фотография

Калин Костов – Kalуnsky е разкрил своя „ метафизичен камък “ в различната снимка и екзотичната през днешния ден технология, наречена „ влажен колодиев развой “.

Колодиевите портрети на фотографа ще гостуват във фотоизложба под името „ Светлина и Сребро “.

v Зона Кино

Премиера за Пазарджик ще има филмът „ Парцалев “ на режисьорката Валентина Фиданова- Коларова. Документалния филм е филм-портрет за именития любим на публиката, артистът Георги Парцалев. Съдбата му е преплетена с историята на Сатиричния спектакъл, само че и с тази на българското кино.

v Зона Арт алея

Продължава съдействието ни с Лайънс клубове Пазарджик и Младежки дом. В съботния ден децата ще могат да посетят Празник на смелостта и добрината с обичайните арт занимания и съставите на Младежки дом.

v Зона Живопис

Художничката Мария Баракова ще изложи своите последни произведения и ще направи проява на живописни техники в Акварел и Каферел.

v Джаз в музея

В обичайните ни джазови срещи в Лапидариума представяме авторския план на певицата Дани Бел „ На север от Изтока “.

Фен страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/festartideaartalley/
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР