Фестивалът на гроздобера в Монмартър се провежда тази седмица. Той

...
Фестивалът на гроздобера в Монмартър се провежда тази седмица. Той
Коментари Харесай

Започна фестивалът на гроздобера в Монмартър

Фестивалът на гроздобера в Монмартър се организира тази седмица. Той споделя за винената просвета и история на парижкото предградие. Тазгодишната тематика е мирът.

Виненото тържество в Монмартър включва разнообразни развлекателни действия - обиколки с екскурзовод, дегустации в подножието на базиликата Сакре Кьор, както и церемониал по улиците.

За страдание, заради урбанизацията и застрояването на парижкото предградие, единствено едно лозе е останало незасегнато. То се назовава `Кло Монмартър` и се намира на върха на рид с аспект към целия Париж.

От него само се създава виното, належащо за фестивала.
Жан-Мануел Габер, президент на Историческото общество в Монмартър: Това малко село в покрайнините на Париж, е съумяло да притегли вниманието на извънредно доста актьори още от края на 19-ти век. Те се влюбиха в него и желаеха да бъде избавено от бетона и съвремието.
Всички те се страхували предградието да не загуби своя сексапил и в този момент локалните вземат.
Жан-Мануел Габер - президент на Историческото общество в Монмартър: Целта ни е да засадим отначало лозята, по подобен метод, по който да напомним за предходните времена, когато те са покривали всички хълмове. Така ние ще можем да възстановим огромните гроздобери от предишното и да обновим чара на същинското парижко село.
Общо хиляда и четиристотин бутилки се създават всяка година и всички доходи от техните продажбите отиват за благотворителни дела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР