Фестивал Приказно знание“ ще се проведе за трета година в

...
Фестивал Приказно знание“ ще се проведе за трета година в
Коментари Харесай

Фестивал „Приказно знание“ ще се проведе тази неделя в близост до София

Фестивал „ Приказно познание “ ще се организира за трета година наоколо до София тази неделя 18.09.

Събитието цели да сплоти родителите, учителите и арт терапевтите на България в обща идея – качествено отношение към образованието и развъждането на децата и реализиране на фамилно благополучие в всекидневието!

“Виждам, че цялото ни общество се нуждае обезверено от нова парадигма, в която етиката и любовта да се трансфорат в здрава основа за всичките ни триумфи! Целта ми е да изградим платформа за извънкласни действия, които са налични за всички деца! Този фестивал е единствено началото на един хубав развой на възобновление на вярата на човек в себе си и другите и бъдещето ЗАЕДНО! А с цел да доближи вдъхновението до българчетата в целия свят избрахме интерактивната форма посредством сайта . Така децата пишат и четат на български без значение къде живеят сега! ”, изясни Надежда Тодорова, уредник на събитието и основател на „ Приказно учебно заведение “ – платформа, подкрепяща образованието посредством всички форми на изкуство. „ Създадохме среда, в която децата да творят самоуверено и да споделят своето ентусиазъм и свежите си  визии за  бъдещето! Защото аз изконно имам вяра в тяхната мъдрост! Както имам вяра и в нашата мощ и обич, с които да ги обучим по какъв начин да реализират фантазиите си самоуверено, само че и етично! “, добави тя.

На събитието ще участват публични участници като Катедра по Арт-терапия към Нов български университет, поканени са всички ресурсни учители от РЦСф, както и лектори-специалисти в областите: Пренатално възпитание; Арт лечебни способи като предварителна защита на контузиите по време на израстването на младите хора; на практика насоки в изкуството на масажа за поддръжка в всекидневието за майките, бащите и техните деца; ролята на фолклора и изкуството във възпитанието на децата. На огромната сцена, ще се организира концерт на надарени деца, йога на смеха,приказен куклен  спектакъл и още доста занимателни изненади!

Посетителите ще се насладят и на  още доста щандове с книги,игри и красиви творби на изкуството. Ще бъде показана първата по рода си частна гимназия по Изкуствата Акатамус. Тя е естествено продължение на учебното заведение Quest Akademi, което отглежда деца създатели към този момент над 10 години! На събитието ще участва и Госпожа Юлия Аткова- директорка на учебното заведение, с цел да се запознаете персонално и да зададете всички въпроси, които ви вълнуват!

На събитието ще гостуват и доста от Децата-творци, които са споделяли свои творби на и към този момент са известни измежду читателите. Организацията е направена по този начин, че да има задоволително място както за децата и техните занимания, по този начин и за арт-терапевтични сесии, които ще се проведат в обособена къщурка измежду тишина и покой. За храната са поканени някои от най-грижовните майстори, тъй като за уредниците качеството на храната е значима част от фамилното благоденствие. Майките и бащите имат разнообразни зони на срещи и прекарвания, с цел да получат максимума от своето посещение на фестивала.

В “Зоната на Майките ” ще се случват съкровени събития като: Танци на Женската сила; Народно пеене; Лекция за силата на майките, а в “Зоната на Бащите ” ще се приказва за Свещената роля на бащата в построяването на здрави и мощни личности; Мъжки кръг за музика; Лекция по хюман дизайн. А най-после мъжете и дамите ще се съберат в общ кръг на вътрешния баланс.

Ще се организира и конкурс „ Вашата приказка “. Победителите ще получат своите награди, а новите създатели ще се срещнат с майстори в региона на изкуството онлайн.

Събитието ще се организира в Приказната градина на тази неделя на 18.09.2022 година, която се намира наоколо до София (гр. Елин Пелин ) и е най-чудесното пространство за срещата. Тя е съвременно и артистично място под звездите, заобиколена от мистичната компания на вековни Чинари. Намира се напълно навън измежду горската прохлада! „ Тези няколко часа, които ще прекарате измежду природата, ще трансформират радикално метода, по който гледате на света и на вероятното бъдеще! Може би за пръв път ще осъзнаете същинската мощ на приказките, които децата ви слушат и описват! “, добави Надежда Тодорова.

Билети можете да закупите от или на място на събитието.

Повече за Фестивал „ Приказно познание “: Фестивалът започва през 2019 с откриването на “Приказно Училище ”. От година на година става все по-дълбок и въздействащ. От радостен детски празник измежду дърветата се трансформира в място за среща на разнообразни създатели, които работят с Душа и Сърце и вършат света по-красиво и радостно място. Всяко дете получава своето ентусиазъм и ново познание по-време на игрите и ателиетата. Децата, които вземат участие във Фестивала са споделяли свои творби на   и са известни измежду нашите читатели. По време на фестивала всички  могат да се показват персонално и да намерят нови другари и поддръжка. Организацията е направена по този начин, че да има пространство за дълбинна арт-терапевтична работа, запознанство с разнообразни подходи във възпитанието и развъждането на децата, щандове с забавни творби на изкуството, както и място за творчество и игри. Храната се подготвя от най-грижовните майстори, тъй като е значима. Майките и бащите имат разнообразни зони и лекции, с цел да получат максимума от своето посещение на фестивала. Тези няколко часа, които ще преживеете измежду природата, ще трансформират радикално метода, по който гледате на света и приказките!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР