Фестивал на уличните артисти ще се проведе на 18 и

...
Фестивал на уличните артисти ще се проведе на 18 и
Коментари Харесай

Банкя организира Фестивал на уличните артисти

Фестивал на уличните актьори ще се организира на 18 и 19 май 2019 година по време на Майските дни на културата в гр. Банкя. Ще бъде проведена огромна сцена навън с над 30 музикални, циркови и театрални актьори с главната цел да се подкрепи развиването на уличното изкуство.

Двудневният фестивал се провежда в границите на четири съществени посоки – музика, спектакъл, циркови изкуства и пантомима. Събитието е с благотворителна идея и събраните средства ще бъдат дарени за слагането на ъгъл за Шах в парка на гр. Банкя с три маси за игра на шах, табла и "Не се сърди дребосъче ", също и с пейки за сядане, налични за публично прилагане. Генерален спонсор на Фестивала на уличните актьори в гр. Банкя е Младежкият съвет на Американския дипломат в България, а сътрудници са БДЖ, „ Железопътна инфраструктура “ и Министерство на образованието.

Майските дни на културата са част от Календара на културните събития на Столична община и част от програмата, отдадена на 50-годишния празник на Банкя като град. По този мотив на 23 май от 11:00 ч. в парк "Ротонда " ще се организира тематичен концерт с присъединяване на деца от 25-та Детска градина "Изворче ". На 24 май от 12:00 ч. ще се извие Празнично хоро, съпроводено от фолклорна стратегия. На 28 май в Арт център "Банкя " ще бъде открита изложбата "Интеграция на идентичности ", част от плана "Свързване " на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София. На 30 май от 17:00 ще стартира пробна Младежка арт вечер - синтез сред музика, спектакъл и изобразително изкуство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР