Фестивал на слънчогледа започна на централния площад "Жеравица" в Монтана

...
Фестивал на слънчогледа започна на централния площад "Жеравица" в Монтана
Коментари Харесай

Фестивал на слънчогледа събра занаятчии, фермери и готвачи в центъра на Монтана

Фестивал на слънчогледа стартира на централния площад "Жеравица " в Монтана през днешния ден, оповестиха от локалната община.

На ревюто вземат участие фермери, занаятчии, готвачи и производители на натурални храни. Те демонстрират дърворезба, керамика, бижута и сувенири, ножове, а също артикули от мляко и месо, самун, етерични масла, естествен мед, био-храни и така нататък

По време на фестивала, който ще продължи четири дни, за децата има игри навън, сапунена работилница и други занимания. За ценителите на кулинарното изкуство уредниците оферират обичайни ястия, които се подготвят на място - гозби с месо, зеленчуци, баници, гофрети, домашна лимонада и така нататък Кметът на Монтана Златко Живков ще се включи във фестивала на 31 август и ще направи домашна баница с чипровски кори в бакърена тава. За положителното въодушевление на посетителите е планувана ежедневна музикална стратегия, като на 30 Август от 20 часа концерт ще изнесе оркестър "Виво Монтана ".

Фестивалът на слънчогледа се организира за втора поредна година в края на лятото в Монтана. Негови уредници са общината, районната занаятчийска камара и локални компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР