Фермерското недоволство в Европа се разраства - към протестиращите френски,

...
Фермерското недоволство в Европа се разраства - към протестиращите френски,
Коментари Харесай

Фермерите ще протестират в Брюксел до срещата на върха на ЕС

Фермерското неодобрение в Европа се разраства - към протестиращите френски, италиански и белгийски земеделци се причисляват и испанските. Въпреки някои ограничения, оповестени от от премиера предходната седмица, производителите във Франция не отстъпват от блокадите край Париж, оповестява Българска национална телевизия.

Гневни фермери пробваха да нарушат работата на огромната хранителна борса Ранжис в покрайнините на френската столица. Обектът се охранява от жандармерия по искане на държавното управление и стачкуващите отстъпиха. Протестиращите са разположили 150 трактора на автомагистрала единствено на 40 километра от Париж. Напредвайки към столицата, фермерите се пробват да засилят натиска върху държавното управление за по-малко регулации, за ограничения против евтиния импорт и гарантиране на по-високи приходи за производителите.

" Когато се отстрани една норма, се прибавят други и по този начин към този момент не можем да се конкурираме с непознатите пазари. Имаме прекалено много правила и регулации ", сподели Жан- Батист Бонгар - фермер във Франция.

" Нашата мотивация като производители е да имаме успокоение в бъдещето и да имаме същинска визия, дълготрайни средства в производството и в приходите “, Патрик Мейер - фермер във Франция

Френският министър председател Габриел Атал съобщи през днешния ден в Народното събрание, че за фермерите би трябвало да има изключения в политиката. Правителството ще упорства европейските сътрудници да се съгласят да облекчат регулациите върху необработените аграрни земи.

Фермерските митинги в Европа - блокадата на Париж продължава (СНИМКИ)
Президентът Еманюел Макрон ще разиска тематиката на идната на 1 февруари среща на върха в Брюксел. Дотогава не престават и митингите на белгийските земеделци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР