Фермерите вече могат да кандидатстват онлайн за усвояването на над

...
Фермерите вече могат да кандидатстват онлайн за усвояването на над
Коментари Харесай

Фермерите могат да кандидатстват онлайн за 1.6 млрд. лв. субсидии за ниви

Фермерите към този момент могат да аплайват онлайн за усвояването на над 1.6 милиарда лева директни дотации за ниви. Земеделските стопани към този момент могат да обрисуват площите си в създадената от фонд “Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ).

1.607 милиарда лева са избрани по схемата за единно заплащане на повърхност, както и за обвързани с производството заплащания за животни, плодове, зеленчуци и други.

Всеки собственик с дейна регистрация в СЕУ може да вкара и изпрати данни към другата система, така наречен ИСАК. Данните са за обработваемите площи и схемите за подкрепяне, които декларира за тазгодишната акция.

Информацията включва и пространствени данни за употребяваните от земеделците площи. След това претендентът следва да посети персонално общинската работа “Земеделие”, където би трябвало да ревизира дали данните му са правилно нанесени и да завърши заявката си.

Насоките за кандидатстване, както и изискванията за регистрация на данни са оповестени на интернет страницата на ДФЗ - раздел " Директни заплащания 2014-2020 ", секция " Кампания 2021 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР