Фермерите изразиха своето недоволство със силна демонстрация пред Министерството на

...
Фермерите изразиха своето недоволство със силна демонстрация пред Министерството на
Коментари Харесай

Ескалация на земеделските протести: Искане за оставката на Вътев и отказ от диалог

Фермерите показаха своето неодобрение със мощна проява пред Министерството на земеделието и храните, настоявайки за оставката на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев . Протестите, които прераснаха в всеобщо неодобрение, акцентират дълбокия раздор сред земеделските производители и държавната политика .

Протестиращите упрекват министъра в некадърност да ръководи дейно земеделския бранш и в неистини по отношение на дистрибуцията на помощи, изключително по отношение на украинската помощ, която беше желана още от предходната година.

Според участниците в митинга, забележителна част от заслужените дотации към момента не са изплатени , като това поражда съществени финансови проблеми в бранша. Фермерите оповестиха желанието си за ескалация на протестните дейности, в това число затваряне на пътища , сравнявайки своите дейности с тези на френските фермери.

В отговор на възходящото напрежение Министерство на земеделието и храните прикани представителите на протестиращите аграрни организации да излъчат по един представител за среща , планувана за 12:00 часа. Въпреки поканата за разговор, протестиращите избраха да отхвърлят предлагането за диалог , наблягайки недоверието си към министъра и настоявайки за неговата оставка.

Ситуацията акцентира сериозните провокации , пред които се изправя земеделският бранш в България. Липсата на ефикасен разговор и съгласие сред земеделските производители и Министерство на земеделието и храните слага под въпрос способността за намиране на бързи и устойчиви решения. Нарастващото напрежение подсказва, че идните дни ще бъдат решаващи за бъдещето на бранша и за политическата непоклатимост в региона на земеделието и храните.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР