Фермери от цялата страна провеждат протестна демонстрация в центъра на

...
Фермери от цялата страна провеждат протестна демонстрация в центъра на
Коментари Харесай

Протест на гръцките фермери блокира Солун

Фермери от цялата страна организират протестна проява в центъра на Солун. Сред тях са и депутати от опозицията. Отхвърлят предлагането на премиера за помощи и упорстват за цялостни обещетения и гратис гориво.

Стотици фермери с трактори са пред панаирното градче в Солун, където се организира интернационална земеделска галерия. Пристигат от всички елементи на страната, както и от островите. Категорични са,че ще продължат с митингите, тъй като съгласно тях ограниченията, които държавното управление предлага в тяхна помощ, не са задоволителни, с цел да поддължат аграрния бранш в страната.

Демонстрантите не блокират придвижването в града, само че не дават обещание, че няма да затварят пътища в идващите дни.

Силно присъединяване в митингите имат земеделците и животновъдите от област Тесалия, която е мощно наранена от наводненията предходната година. Техен представител сподели:

" Изявленията на премиера и на аграрния министър са под напън на нашите митинги в цялата страна. Всички оповестени ограничения не способстват за главното ни искане - да продължим да съществуваме. Искаме да останем в селата ни и да работим. Помощите са дребни. Правителството има средства, само че ги насочват в други области на стопанската система ".

Представителите от регион Серес споделиха, че нямат желание да затварят българската граница.

Протестът минава без напрежение, като доста жители поддържат настояванията на фермерите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР