Фериботната линия Русе-Гюргево се възобновява не по-късно от месец юни.

...
Фериботната линия Русе-Гюргево се възобновява не по-късно от месец юни.
Коментари Харесай

Фериботната линия Русе-Гюргево тръгва до юни

Фериботната линия Русе-Гюргево се възобновява не по-късно от месец юни. Тя ще има потенциал подобен, че да може да разтовари тежкият трафик, който изключително през летните месеци се следи през Дунав мост.

Това съобщи на конференция в Русе министърът на превоза Николай Събев. Двамата с министъра на районното развиване Гроздан Караджов организираха среща с министъра на превоза и инфраструктурата на Румъния Сорин Михай Гриндяну, на която бяха разисквани всички благоприятни условия за ускореното напредване на хора и товари сред двете страни.

" Между България и Румъния ще бъде подписан и правилник ", изясни Николай Събев, който да уеднакви режима за прекосяване през държавната граница, което да бъде в интерес на пътуващите и повече да не се следят опашки от изчакващи камиони или леки коли.

" Вървим напред във връзка политиката на държавното управление да облекчим прехода и да ускорим придвижването на пасажери и товари през граничните ни преходи. Договорихме се, че меморандумът, подписан през 2019 година сред двете държавни управления, би трябвало да му бъде даден живот ", съобщи още българският транспортен министър.
Той акцентира, че е договорил с румънския си сътрудник такива срещи да има на всеки три месеца. Започва и изследването на точките, където биха могли да бъдат построени още мостове над река Дунав. Ще бъде даден и подтик на програмата Fast Danube, която ще разреши превръщането на реката в целогодишен плавателен път, изясни още Събев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР