Popeyes се завръща в Китай по голям начин

...
Феновете на пърженото пиле в Китай са на път да
Коментари Харесай

Феновете на пърженото пиле в Китай са на път да получат друга опция.

Новият оператор на Popeyes в страната пренебрегна забавянето на икономиката, за да обяви голямо разширяване в понеделник, с планове да отвори 1700 магазина в цялата страна през следващото десетилетие.

Най-малко 10 от новите магазини ще стартират в Шанхай само през следващото тримесечие, като първото отвори врати миналата събота.

Акциите на оператора, базираната в Шанхай Tims China (THCH), се повишиха с 3,6% в Ню Йорк след новината. Компанията е най-известна като оператор на кафенета Tim Hortons в Китай, но наскоро купи франчайза за Popeyes в страната.

„Развълнувани сме да отворим първия си ресторант Popeyes в Китай, крайъгълен камък в нашата дългосрочна стратегия“, каза главният изпълнителен директор на Tims China Йонгчен Лу в изявление.

ШАНХАЙ, КИТАЙ – 30 МАЙ 2023 Г. – 5-метров бургер е видян в Шанхай, Китай, 30 май 2023 г. Това беше маркетингова кампания на SUBWAY, марка за хамбургери. (Снимката трябва да гласи CFOTO/Future Publishing чрез Getty Images) ШАНХАЙ, КИТАЙ – 30 МАЙ 2023 Г. – 5-метров бургер е видян в Шанхай, Китай, 30 май 2023 г. Това беше маркетингова кампания на SUBWAY, марка за хамбургери. (Снимката трябва да гласи CFOTO/Future Publishing чрез Getty Images) CFOTO/Future Publishing/Getty Images

„Въпреки предизвикателната цялостна макроикономическа среда, продажбите на дребно на хранителни услуги бяха ярка точка във възстановяването на Китай след Covid – един от секторите, които се възстановиха силно.“

Компанията каза, че се надява да се съсредоточи върху привличането на по-млади клиенти, като отвори модерни витрини с джаз музика и цветно изкуство.

Той също така планира да предлага характерни продукти, като пикантно пиле в стил Ню Орлиънс и скариди с пуканки Cajun, като същевременно въвежда менюта, съобразени с предпочитанията на китайските потребители.

Локализираната гама включва „нови опции, които съчетават традициите на Cajun с местните китайски вкусове, включително сладко пиле чили, златно сирене и пилешки хапки и млечен шейк от помело на основата на чай Longjing“, каза Тимс в изявлението.

Tims е най-новият голям играч, който работи за въвеждането на повече западни ресторанти за бързо хранене или бързо обслужване в Китай.

Попай е надявайки се да спечели нови клиенти в Китай, като адаптира менюто си към местните вкусове, чрез продукти като сладко пиле с чили и млечен шейк от помело на базата на чай. class= Popeyes се надява да спечели нови клиенти в Китай, като адаптира менюто си към местните вкусове чрез продукти като сладко пиле с чили и млечен шейк с помело на базата на чай. TH International Limited

Той вече беше в блиц с Tim Hortons, отваряйки 700 магазина под тази марка през последните четири години, отбеляза Лу.

През юни Subway също обяви плановете си да добави хиляди нови магазини за сандвичи в Китай, увеличавайки отпечатъка си в страната повече от седем пъти чрез сделка, подписана между американската верига и китайска компания. Разширяването ще се извърши през следващите две десетилетия.

Popeyes е собственост на Restaurant Brands International (RBI), гигантът за храни и напитки, който също управлява Burger King и Tim Hortons.

Веригата за пържени пилета преди това работеше в Китай под TFI Tab Food Investments, група ресторанти за бързо обслужване, базирана в Турция.

Попай взема в тенденцията „Вечеря за момичета“ с меню, включващо южняшки ястия, вариращи от картофено пюре със сос Cajun, домашен Mac & Cheese, зелева салата и пържени картофи Cajun.“ class= Popeyes поемат тенденцията „вечеря за момиче“ с меню, включващо южняшки ястия, вариращи от картофено пюре със сос Cajun Gravy, Homestyle Mac & Cheese, зелева салата и пържени картофи Cajun. Попай

RBI трябваше да се оттегли от Китай през 2021 г., след като разкри някои „спорове“ със своя главен франчайзополучател. Американската компания подписа нова сделка за партньорство миналата година с частната инвестиционна компания Cartesian Capital Group, основател и основен акционер на Tims China.

След това Tims China придоби PLKC International, която държи изключителните права за разработване и подфранчайз на Popeyes в континентален Китай и Макао през март, в сделка, която ще запази RBI и Tims като партньори, според компания изявление.

Главният изпълнителен директор на RBI Джошуа Кобза подразни повторното навлизане на Popeyes в Китай по-рано този месец, като каза, че „подписахме ново партньорство за основен франчайз преди няколко месеца и наистина сме развълнувани да отворим някои от първите си ресторанти отново“.

Tims каза, че ще отдели 60 милиона долара за изграждането на веригата Popeyes в Китай през следващите години.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР