Феновете на “Левски поискаха от държавата да спаси футболния клуб.

...
Феновете на “Левски поискаха от държавата да спаси футболния клуб.
Коментари Харесай

Феновете на ”Левски” загрижени за бъдещето на клуба. Пишат до Божков и Борисов

Феновете на “Левски ” желаеха от страната да избави футболния клуб. Предложението на последователите е кабинетът да разреши на досегашния спонсор “7777.bg ” да пръооъжи да финансира клуба, или държавното управление да го кредитира. Те желаеха да схванат персонално от Васил Божков какви са желанията му по отношение на клуба и каква роля ще изиграят той и Георги Попов в бъдещето на отбора.
Това излиза наяве от две писма, чиито създатели са " НКП на Левски ", „ Ултрас Левски “, „ Тръст Синя България “ и „ Сдружение Сини сърца “, адресирано до Борисов.

Феновете на Левски допълват, че последователите на клуба са издържали тима посредством разнообразни дарителски акции в последните месеци, само че това няма по какъв начин да продължи повече и в случай че до две седмици не бъде открито решение за финансирането на клуба, то футболистите към този момент ще могат да разтрогват контракти, да изоставен тима и да заведат каузи против футболния клуб.

" Такъв прелом към този момент нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е незабавно да се реализира финансова интервенция ", декларират четирите фенклуба.

Сините изпратиха и писмо до Васил Божков и Георги Попов, които сега се намират в Дубай. Те желаят да схванат каква роля биха изиграли двамата в бъдещето на футболния клуб, дали са подготвени да предадат непринудено акциите, в случай че нямат опцията да финансират повече клуба, и могат ли да оказват помощ в намирането на нов спонсор, който да избави тима от тежката финансова рецесия, в която изпадна от февруари насам.

Ето и задачите текстове на двете писма:

" ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

България, Европа и светът са изправени пред тежки провокации. Вече четвърти месец напъните на цялото човечество са обединени за прекъсване на развиването и провалите от пандемията COVID-19. Милиони инфектирани, стотици хиляди умряли, претрупани обществени и здравни системи, изолираност, разграничаване, безработица, сринати стопански прогнози…

Даваме си сметка за напъните, които поставя цялата страна и нейното управление, както и за съответните резултати, с помощта на навременните и съответни дейности на държавното управление и Националния действен щаб.

Навлизаме в интервал на разхлабване на рестриктивните мерки, на последователното усмиряване на ситуацията и възобновяване на по-нормален темп на живот. Всеки ден ни доближава към завръщане на обичайните ни всекидневни задължения, работен темп, занимания и спорт.

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, самостоятелни и отборни надпревари и шампионати.

Нашата огромна болежка и грижа обаче е „ ЛЕВСКИ “!

След рисковите събития през месец януари, които на процедура лишиха от финансиране нашия обичан клуб, тимът ни е изправен до стената. Липсата на средства, съществуването на насъбрани остарели отговорности към страната, компании, клубове, играчи, сътрудници и други лица доведоха до невиждана обстановка. Ръководителите се отхвърлиха от заплатите си. Цялото треньорско управление почтено ги последва. Наложи се да се извърнат към почитателите, с цел да се избавя клубът. И последователите на „ ЛЕВСКИ “ направиха нещо невиждано:

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни продукти, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лева, беше разпродаден цялостен стадион даже за мач, който щеше да се играе без зрители…

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

Г-н Министър-Председател,

Обръщаме се към Вас като управление на страната. Героизмът на милионите левскари избави тима и достойнството на „ ПФК ЛЕВСКИ “. Но този подвиг не може да продължи безпределно. Ежемесечните разноски, отговорностите и заплатите на футболистите не са по силите на никоя аудитория. Издръжката не може да се остави на положителната воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се обезпечат съществени средства както от притежатели, по този начин и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите държавни управления бяха отделени и вложени големи средства в цялата страна за създаване на спортна инфраструктура, градеж и поправки на игрища, спортни зали, стадиони, физкултурни салони, уреди и така нататък

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подкрепяне на разнообразни футболни клубове в цялата страна. Държавни компании и общински предприятия финансират и устоят директно или посредством реклама разнообразни тимове от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени сдружения, с цел да обезпечат условия за вложения за създаване на стадион в центъра на София, в Борисовата градина…

А „ ЛЕВСКИ “?

„ ЛЕВСКИ “ няма потребност от привилегии или подаяния. Нашият тим е потвърдил, че има достолепие. Нашият тим и милионната аудитория в никакъв случай не одобриха да бъдат нито тим на Министерство на вътрешните работи, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме достойнството, всеотдайността и образеца на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за правдивост. За правилата на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към обичания ни клуб би трябвало да се прояви същата грижа, взаимност и поддръжка, както към останалите.

Уважаеми господин Борисов, в общественото пространство бяха декларирани от Вас и Ваши министри предпочитание и хрумвания такава правдивост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът към този момент е съдбоносен. Ако в границите на две седмици няма действително решение на казуса, футболистите към този момент ще могат да разтрогват контракти, да изоставен тима и да заведат каузи против футболния клуб. Такъв прелом към този момент нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е незабавно да се реализира финансова интервенция.

В тази връзка нашето предложение, господин Премиер, е да бъде предоставена опция формалния рекламодател на Дружеството „ 7777.bg “ да поддържа още веднъж клуба в този сложен миг, като преведе нужните финансови средства. Стимул, който ще обезпечи опция клубът да осъществя доходи по време на трансферния прозорец.

Ако това е неизпълнимо, то единствената опция би била страната непосредствено да кредитира футболния клуб посредством гарантиран с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови потребности – метод, който последователите на „ Левски “ поначало не утвърждават и не желаят, само че той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Ние, проведените левскари, имаме вяра в положителните Ви планове и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И имат вяра в истинността:

„ Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест! “

НКП на „ Левски “, „ Ултрас Левски “, „ Тръст Синя България “, „ Сдружение Сини сърца “

" ДО

Г-Н ГЕОРГИ ПОПОВ

Г-Н ВАСИЛ БОЖКОВ

Уважаеми господа,

Изминаха повече от три месеца от последните събития, които разтресоха притежавания от Вас, обичан до полуда, подкрепян до болежка и възпитаващ милиони хора – " Левски ".

В този сложен за Вас интервал, в който по обясними аргументи спряхте финансирането на клуба, неговите последователи направиха невиждани дейности, свързани с издръжката, обезпечаване на средства за битие и погасяване на остарели отговорности към Национална агенция за приходите, клубове и лица, засягащи директно лиценза на клуба.

Отдадеността в изобретателните начинания, извършени от сините почитатели, събраха следните средства:

Дарения 500 000 лева за обслужване на съглашението с НАП;

От продажба на билети и сезонни карти (рекорден брой продадени за България), при единствено три изиграни домашен мача – към 850 000 лева

От продадени продукти – 400 000 лева (рекорд за България).

Набрани 70 000 SMS от акцията " Един за всички – всички за Левски ". Кампанията продължава.

Местата на стадион " Г. Аспарухов " бяха разпродадени посредством виртуални билети за мач пред празни трибуни (нещо невиждано до този миг в историята на футбола).

Всички тези дейности на великата синя общественост получиха и интернационален отзив. Малко тимове в света могат да генерират такава обич. Привържениците се трансфораха в главен и единствен източник на приходи.

Г-н Божков, господин Попов, за по-малко от година под Ваше ръководство " Левски " още веднъж се бе устремил към върха, там където постоянно е било мястото му. Ваша съществена заслуга е нормализирането на заплащанията на остарели отговорности на клуба към Национална агенция за приходите, усъвършенствания на материалната база, създаване на нови стадиони, внезапно усъвършенстване на административното ръководство.

При съществуването на времеви комфорт Вие щяхте да изградите мощен и боеспособен тим – първенец и клуб без отговорности.

Значимостта на нашата обич – " Левски " – се състои от многомилионна човешка поддръжка, на хора с действителни лица и безумно отдадени сърца, на хора от всевъзможни възрасти, пол, начинание, на хора с разнообразни политически възгледи, етнос, народност, вяра, само че скандиращи като един за огромната си безгранична любов:

Само " Левски "!!!

Нашият, Ваш " Левски " е жертван на безкрайност, само че по тази причина имаме потребност от Вашата човешка искреност, а точно да получим отговор на следните въпроси:

Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен притежател и да осигурявате средства за тима, отговарящи на Вашите стандарти;

Имате ли опция и желание да издържате отчасти клуба;

В развой ли сте на намиране на различен притежател – Ваш сътрудник, огромен рекламодател или интернационална компания, отговаряща на милионната войска от хора, подкрепяща " Левски " ;

Готови ли сте да прехвърлите акциите за ръководството – на клуба, на ветераните или на последователите.

Честността и прямотата изисква от нас да споменем, че има и различен вид на Ваше волеизявление, което ние не можем да приемем, не от пренебрежение към Вас, а от невъзможността да допуснем " Левски " да не съществува.

Чакаме съдбовния Ви отговор, като подсигуряваме нашата обективност, касаеща Вашата житейска обстановка.

НКП " Левски " ; " Ултрас Левски " ; " Тръст Синя България ", " Сдружение Сини сърца "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР