Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, членове на

...
Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, членове на
Коментари Харесай

Аржентина спира 6000 футболни хулигани за Световното

Фенове на футбола, взели участие в прояви на принуждение, членове на противозаконни сдружения и даже задлъжнели за храна, са част от лист от 6000 аржентинци, на които няма да бъде разрешено да влизат на стадионите на Световното в Катар. 

Това заяви градската администрация на Буенос Айрес в понеделник, написа Българска телеграфна агенция.

" Опитваме се да ограничим износа на принуждение в Катар. Насилниците са тук, само че не изключване някои към този момент да са стигнали в Катар. Искаме да върнем мира във футбола и хулиганите да са отвън стадионите ", сподели министърът на правораздаването и сигурността на града Марсело Д`Алесандро в изявление за локална радиостанция.

Хората със забрана са потвърдени участници в т.нар " барас бравас " - групировки. Това са крайни ултраси, главно занимаващи се и с престъпна активност. Много от тях имат престъпни регистрации за хулигански и различен вид закононарушения, други просто са в описите на полицията като част от " trapitos " (хора, които през целия си живот са се занимавали със неразрешени улични бизнеси).

Има и група хора, които няма да пътуват, защото са с дължими заплащания за прехрана към някогашните си съпруги, или които са родители на техни деца, въпреки и без брак, очерта още картината министърът.

Аржентина работи с управляващите в Катар по въпроса, добави Д`Алесандро.

През юни министерството на националната сигурност подписа съглашение за съдействие с посолството на Катар, с цел да попречи на аржентински хулигани,особено с престъпни прояви, да участват на Световното състезание.

Сред въпросните 6000 индивида, които са в забранителния лист, влизат 3000, които по принцип нямат достъп до мачовете в аржентинските градове или най-малко по този начин се допуска.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР