Феноменален успех за Всичко, навсякъде, наведнъж на 95-ите награди Оскар.

...
Феноменален успех за Всичко, навсякъде, наведнъж на 95-ите награди Оскар.
Коментари Харесай

Големите победители на Оскарите

Феноменален триумф за " Всичко, на всички места, едновременно " на 95-ите награди " Оскар ". Нестандартният филм сграбчи седем статуетки, в това число най-престижната за най-хубав филм на годината.

Ексцентричната научно-фантастична комедийна драма за собственичка на пералня, която се бори със суперзлодей в паралелни вселени, оправда прогнозите и стана най-хубав филм точно тъй като е доста друг. Мишел Йео взе Оскар за най-хубава основна женска роля за осъществяването си във кино лентата и стана първата азиатска актриса с оценката. Режисьорското дуо Даниел Куан и Даниел Шайнерт също победиха с наградата. Лентата сграбчи и статуетка за най-хубав автентичен сюжет.

" Щом започнахме да изследваме по-задълбочено мултивселената, осъзнахме, че тя е ужасна за показване в изложение или филм, тъй като концепцията за безкрайните благоприятни условия обезмисля сюжета. Стори ни се по едно и също време занимателно и необичайно и се запитахме можем ли да създадем филм, който слага без заобикалки този проблем ".

Къ Хуей Куан стана най-хубав артист в поддържаща роля, а  Джейми Лий Къртис взе първия " Оскар " в кариерата си в дамския еквивалент на премията още веднъж за осъществяванията си във " Всичко, на всички места, едновременно ".

Завърналият се след 12 годишна пауза Брендън Фрейзър получи премията за най-хубав артист в основна мъжка роля за " Кит ". Драмата беше отличена и за най-хубав грим.

" Това е най-изискващият филм, в който съм играл. За мен Чарли е най-големият воин, в който имах шанса да се превъплътя. Има извънреден кураж да се отбрани и да види положителното у другите. Надявам се филмът да промени мнението на хората ", разяснява артистът.

Военната драма " На Западния фронт нищо ново " по едноименния разказ на Ерих Мария Ремарк, завоюва статуетки за най-хубава кинематография, най-хубав задграничен филм и най-хубав саундтрак.

Филмът " Навални " - за опита за отравяне и последвалия арест на рецензия на Кремъл Алексей Навални, в чието основаване взе участие българският проверяващ публицист Христо Грозев – е спечелилият в категорията за документален пълнометражен филм.

Водещ на шоуто за трети път беше комикът Джими Кимъл, а измежду най-коментираните въпроси бе промяната на обичайния червен килим с подобен в цвят шампанско, което се случва за първи път от 62 години.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР