Фелдшерът, който преди две седмици изроди бебе в линейка, получи

...
Фелдшерът, който преди две седмици изроди бебе в линейка, получи
Коментари Харесай

Да поемеш живота в ръце: Фелдшерът Радко Радев с награда от здравното министерство

Фелдшерът, който преди две седмици изроди бебе в кола за спешна помощ, получи премия от Министерството на здравеопазването в границите на самодейността " Седмица на положителното ".

Радко Радев е на 75 години и продължава да работи в Центъра за незабавна помощ в Бургас. На 27 ноември получава незабавно повикване за родилка, която от Айтос би трябвало да бъде откарана до Бургас. По пътя раждането стартира и бебето проплаква в ръцете на фелдшера.

Не се дефинирам като воин, сподели той пред bTV

Радко Радев получи плакет и грамота като дипломат на живота. Прие ги като самопризнание за цялостната си активност в помощ на хората.

" Аз мога да изчакам, само че бебето не желае да изчаква, то стартира да си излиза, тъй че трябваше да се стартира незабавно воденето на раждане ", сподели той.

„ В родилната зала е друго “, описа Радко Радев

" Медицински фелдшер Радев е единственият, който е в ЦСМП-Бургас. Той е най-възрастният чиновник, с най-вече опит, тъй че той е образец за подражение на всички останали и всички млади сътрудници, които стартират, той им предава опита си ", сподели шефът на ЦСПМ-Бургас доктор Асен Кърджиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР