Федерацията на германските индустрии (BDI) - най-голямото сдружение в промишлеността

...
Федерацията на германските индустрии (BDI) - най-голямото сдружение в промишлеността
Коментари Харесай

Германският бизнес се подготвя за Брекзит без договор на Лондон с ЕС

Федерацията на немските промишлености (BDI) - най-голямото съдружие в индустрията на страната, сътвори специфична група за подготовка за сюжет, в който договарянията сред Англия и Европейския съюз за овакантяване на съюза завършват през март 2019г. без съглашение. В групата влизат компании като " Аърбъс ", " Сименс " и " Дойче банк ", заяви " Ройтерс "

До края на годината работната група би трябвало да дефинира рисковете през промишлеността от така наречен корав Брекзит. За задачата всеки месец ще има срещи с десетки експерти.

Решението е стимулирано от растящото напрежение заради бавните и неефективни договаряния сред Дейвид Дейвис и Мишел Барние.

Много компании в Германия се приготвят за най-лошото, в това число за въвеждане на мита и риска от загуба на достъп до финансовите пазари в Лондон, добавя " Ройтерс ". " Мнозина във Англия се надяват да получат специфична договорка от Германия. А ние от една година потваряме, че това няма да се случи ", споделя Маркус Бекер-Мелхинг от Асоциацията на немските банки, участваща в специфичната група.

" Действаме с презумпцията, че ще има корав Брекзит. Машината е завъртяна в подготовка за подобен сюжет. Трябва да подготвим проект, при положение, че няма съглашение ", споделя участник в групата, поискал анонимност.

Официалното оповестяване, че такава група съществува, ще стане при започване на октомври, само че тя в действителност работи от юни насам и постоянно се събира в Берлин. Заключенията ѝ през декември ще са значими за оформянето на държавната позиция.

В края на август Дитер Кемпф, президент на BDI, подлага на критика английското държавно управление за метода, по който води значимите за всички договаряния. " Кабинетът в Лондон продължава да няма ясна посока. Въпреки декларациите за единение, които идват от негови членове, не виждаме съгласуван държавен метод. "

В BDI членуват 36 асоциации, представляващи над 100 000 компании. Това е една от най-влиятелните бизнес организации на Германия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (296)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР