Федералното бюро за разследване /ФБР/ на САЩ предупреди, че се

...
Федералното бюро за разследване /ФБР/ на САЩ предупреди, че се
Коментари Харесай

ФБР: Готвят се въоръжени протести преди церемонията по встъпване в длъжност на Байдън

Федералното бюро за следствие /ФБР/ на Съединени американски щати предизвести, че се възнамеряват въоръжени митинги във Вашингтон и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в служба на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В бюлетин на ФБР за вътрешно прилагане се споделя, че въоръжени митинги са планувани във всички 50 щатски столици от 16 януари до 20 януари, и във Вашингтон от 17 януари до 20 януари ", декларирал източник от федералните правоналагащи органи, поискал анонимност.

Според различен източник ФБР е издало минимум още един бюлетин преди щурмуването на Капитолия от последователи на Тръмп предходната седмица. На 29 декември то предизвести за опасност от въоръжени стачкуващи, които може да атакуван законодатели.

Американските управляващи взеха решение да стартират от на следващия ден, с шест дни по-рано от плануваното, усилването на ограниченията за сигурност по отношение на церемонията по встъпването в служба на Байдън на 20 януари, заяви Ройтерс.

В изказване изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф показва, че в " светлината на събитията от предходната седмица и изменящата се обстановка в региона на сигурността в навечерието на инаугурацията ", той инструктирал Сикрет сървис да стартира да ускорява ограниченията за сигурност на 13 януари, вместо на 19 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР