Федералният съд на щата Делауеър в Съединените щати постанови, че

...
Федералният съд на щата Делауеър в Съединените щати постанови, че
Коментари Харесай

Google беше глобен $15 млн за нарушаване на патенти на Personal Audio за музикален софтуер

Федералният съд на щата Делауеър в Съединените щати постанови, че Гугъл би трябвало да заплати на Personal Audio 15,1 милиона $ обезщетение за нарушение на два патента, свързани с музикален програмен продукт. Присъдата е, че Гугъл съзнателно нарушава патентите, заради което съдията може да утрои размера на присъдената отплата.

Personal Audio съобщи, че Гугъл е нарушил патентите в своето музикално приложение Play Music, свързани с евакуиране на плейлисти, навигация в приложението и функционалности за редактиране. Базираната в Тексас компания Personal Audio търсеше 33,1 милиона $ обезщетение. Тя първо заведе дело против Гугъл през 2015 година, а по-късно разглеждането беше преместено от Тексас в Делауеър.

Гугъл споделя, че компанията е разочарована от присъдата и се готви да апелира. Според представител на компанията, присъдата е обвързвана с артикул, който от дълго време е старомоден и няма да засегне клиентите. На собствен ред юристите на Personal Audio настояват, че са удовлетворени от решението на правосъдните заседатели.

Присъдата идва малко преди да е минало и месец, откакто съда в Сан Франциско присъди на Гугъл да заплати на Sonos 32,5 милиона $ за нарушение на патентна технология, обвързвана с умните колони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР