Федералният резерв на Съединените щати повиши основния лихвен процент в

...
Федералният резерв на Съединените щати повиши основния лихвен процент в
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ повиши основната лихва с 0.5 процентни пункта

Федералният запас на Съединените щати увеличи главния лихвен % в страната с половин процентен пункт, като след решението главните борсови показатели на Уолстрийт записаха намаления.

Стъпката на увеличение на главната рента е най-силната от 22 години насам.

Федералният запас разгласи още, че ще стартира да редуцира покупките на облигации от идващия месец, като спомагателна стъпка в напъните за намаление на инфлацията.

Централната банка на Съединени американски щати дефинира целевата си рента по федералните фондове в диапазон сред 0.75% и 1% с единомислещо решение, като евентуално ще последват по-нататъшни нараствания.

Въпреки спада на брутния вътрешен артикул през първите три месеца на годината, разноските на семействата и вложенията на бизнеса остават високи. Създаването на нови работни места също резервира постоянни темпове, се показва в изказването на Федералния комитет по интервенциите на отворените пазари на Фед след двудневното съвещание във Вашингтон.

Инфлацията остава висока на фона на войната в Украйна и новите локдауни поради COVID-19 в Китай. Централните банкери на Съединени американски щати са безапелационни, че остават извънредно внимателени във връзка с инфлационните опасности.

В изказването се показва още, че салдото на Фед, който набъбна до към 9 трилиона $, поради напъните на централната банка да подтиква стопанската система по време на пандемията от COVID-19, ще стартира да понижава с по 47.5 милиарда $ на месец през юни, юли и август. Свиването му ще се форсира до 95 милиарда $ на месец през септември.

След решението на Федералния запас за покачването на лихвите водещите показатели на Уолстрийт регистрираха внезапно намаляване, само че след това загубите бяха изтрити и цените на акциите на множеството американски обществени компании се върнаха на равнищата от началото на борсовата сесия.

Доларът поевтиня с 0.3% по отношение на еврото.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР