Федералният президент и аз сме на мнение, че вредата за

...
Федералният президент и аз сме на мнение, че вредата за
Коментари Харесай

Австрийски вицеканцлер се дистанцира от Карл Нехамер. Подкрепи влизането ни в Шенген

Федералният президент и аз сме на мнение, че вредата за Австрия е по-голяма, когато продължаваме да стопираме разширението на Шенген. Подкрепям присъединението на България и Румъния, в случай че там контролът действа по-добре, в сравнение с в Унгария, откъдето е огромният поток. Това съобщи австрийският вицеканцлер Вернер Коглер, лидер на Австрийската партия на зелените.
Прочетете още
Той се дистанцира през днешния ден от мнението на федералния канцлер и министъра на вътрешните работи против разширение на Шенгенското пространство.

В диалог по въпроси на вътрешната и външната политика на Австрия с представители на Съюза на интернационалната преса Коглер съобщи за Българска телеграфна агенция, че той, както и президентът на страната Александър Ван дер Белен (бивш водач на Партията на зелените), не споделя мнението на своите съдружни сътрудници - федералния канцлер Карл Нехамер и министъра на вътрешните работи Герхард Карнер.

За своето мнение те имат своите аргументи, добави Коглер, като се аргументира с числата на мигрантите и с преобладаващия % от тях, които идват в Австрия, без да са били регистрирани.

„ Това е по този начин, само че като се има поради, че огромната част идва от Унгария, то тогава би трябвало да желаеме да извадим Унгария от Шенген “, продължи политикът формалната логичност. „ Но ние не желаеме това. Аз бих предложил Австрия да изостави своята позиция на отменяне на разширението. Федералният президент и аз сме на мнение, че вредата за Австрия е по-голяма, когато продължаваме да стопираме разширението. Подкрепям присъединението на България и Румъния, в случай че там контролът действа по-добре, в сравнение с в Унгария, откъдето е огромният поток “, добави той.

Коглер акцентира, че по границата на България и Румъния би трябвало да се вземат спомагателни ограничения. По българската граница към този момент работи пилотен план, това приказва в интерес на тезата, че разширението би трябвало да се предприеме.

„ Ще вършим което зависи от нас с цел да реализираме пробив “, изрази убеденост Коглер. Необходимо е също Европейски Съюз да форсира, опрости и уеднакви процедурите за даване на леговище на мигрантите, съобщи той. „ На процедура е мъчно да се обединят човечност и ред, само че виждам че има късмет “, приключи оптимистично вицеканцлерът.

В диалога с представителите на задгранични издания Вернер Коглер се спря в детайли и на постигнатото от Партията на зелените в запазване на климата, признатите от държавното управление ограничения за фотоволтаиците, за понижаване на нездравословните излъчвания, за бъдещето на зелената сила от възобновими източници, нуждата от промяна на промишлеността и плануваните за бъдещето ограничения в тази посока, давайки огромни шансове на Австрия в развиване на екологичните технологии, във увеличение на вложенията в железопътен превоз и облекчение на популацията с прелюдия „ климатичен билет “, който дава опция за на ниска цена превоз с всички типове публични транспортни средства в страната. Предизвикателство пред държавното управление е и сполучливото последователно отделяне от зависимостта от съветски енергоизточници, дейностите на Австрия в тази посока са поредни, заключи Вернер Коглер.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР