Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на

...
Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на
Коментари Харесай

Временно спират ваксинирането с Янсен в САЩ заради тромбози

 Федералните здравни управляващи на Съединените щати стопират краткотрайно слагането на еднодозовата ваксина на " Янсен “ след регистрирани шест случая на тромбози на територията на Щатите в границите на две седмици след слагане на препарата, написа " Ню Йорк таймс “.

И шестимата пациенти са дами на възраст сред 18 и 48 години. Една от тях е умряла, а друга е приета в болница в Небраска в сериозно положение, оповестиха от управляващите.

Почти 7 милиона души в Щатите са получили имунизацията на " Янсен “ досега.

Макар в началото това да беше единствено рекомендация към обособените имунизационни центрове, в този момент федералните управляващи стопират слагането на " Янсен “ за цялата страна, до момента в който не се посочи дали случаите на тромбози са породени точно от нея.

Експерти от Администрацията за храните и медикаментите, както и от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, ще прегледат деликатно случаите, с цел да открият имат ли връзка с поставената ваксина на " Янсен “, или не.

В взаимозависимост от резултатите ще се вземе решение дали тя да бъде поставяна на избрана възрастова група.

Решението на управляващите може съществено да забави имунизационната стратегия на Съединените щати, където се следи и растеж на новите случаи на ковид.

И у нас чакаме да дойдат първите дози от препарата на " Янсен “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР