Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск Ѝлон Рийв

...
Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск Ѝлон Рийв
Коментари Харесай

Федералните власти в САЩ разследват милиардера Илон Мъск

Федералните управляващи в Съединени американски щати проверяват мултимилиардера Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, заради поради неговите дейности, свързани с офертата му за закупуването на " Туитър " (Twitter Inc.) за 44 милиарда $. Това излиза наяве от документ, подаден в съда от софтуерната корпорация, която има едноименната обществена мрежа, осведоми Ройтерс.

В документа е маркирано, че против Мъск тече следствие, само че не се показва нито повода за него, нито кои федерални управляващи го организират. 

Технологичната компания, която през юли заведе дело против бизнесмена, с цел да го принуди да завърши договорката в сходство с предварителното съглашение, разгласи, че юристите на Мъск са отказали да й дават документи, които тя е поискала, потвърждавайки, че те са предмет на " следствена загадка ".

В края на септември юристите на мултимилиардера са показали искане, в което са показали " лист с поверителни документи ", които не би трябвало да бъдат показани, разгласи " Туитър ".

Те включват " работен вид " на електронно писмо от 13 май до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и така нататък - бел. ред.), предопределена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за отбраната на потребителите и за съблюдаване на разпоредбите на конкуренцията.

Документът, подаден от " Туитър ", съставлява искане към арбитър от щата Делауеър да подреди на юристите на Мъск да показват документите. Той е импортиран на 6 октомври.

Това става в деня, в който съдията разгласи, че краткотрайно стопира хода на правосъдния развой, откакто по-рано беше обявено, че мултимилиардерът е решил да не се отхвърля от договорката за закупуването на софтуерната компания, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР