Федералните обвинения срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп и реакцията

...
Федералните обвинения срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп и реакцията
Коментари Харесай

Новите обвинения срещу Доналд Тръмп

Федералните обвинявания против експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и реакцията на неговата Републиканска партия са една от водещите тематики в западния щемпел през днешния ден.

" Обвиненията против Доналд Тръмп – нова глава в републиканската рецесия ", гласи заглавието на френския в. " Монд ". Експрезидентът избра да пледира, че е почтен, само че в това време Републиканската партия на Съединени американски щати е объркана, като се люшка сред отричането, тяснопартийната поддръжка и премерените рецензии против претендента с най-хубави шансове да завоюва партийната номинация за президентските избори следващата година.

Според самия Тръмп той е жертва на скрит план на Демократическата партия, подкрепян от " марксистки " магистрати, отбелязва изданието, написа Факти.бг

" Краят на безнаказаността на Доналд Тръмп ", гласи заглавието на швейцарския френскоезичен в. " Тан ", който отбелязва, че любимецът на републиканците може да се изправи и пред други обвинявания. " Способността му да се изплъзва през пукнатините на закона може и да е разрушена, само че политическото му омагьосване е в положително положение ", прибавя изданието.

И макар правилото, че никой не е над закона, някогашният президент не е просто следващият обвинен. Той се кандидатира за преизбиране – и както съдилищата не би трябвало да се тормозят за политическите последствия от дейностите си, а да се произнасят по обстоятелствата по делото, няма правна норма, която да попречи на Доналд Тръмп да се кандидатира за висшия пост и да бъде определен. Той даже би могъл законно да води акцията си от затворническа килия, припомня в. " Тан ".

Но без значение какъв брой пламенно Тръмп ще упреква правосъдната власт, че работи по поръчка на Белия дом, що се отнася до поверителните документи, нищо не поддържа това изказване. Обвинителният акт е импортиран в съд в Маями – място, за което се допуска, че е по-благосклонно към някогашния президент, в сравнение с мощно демократичния Ню Йорк. А съдийката, която ръководи правосъдния състав, пред който Тръмп се яви през вчерашния ден, е назначена от самия него.

От друга страна, поговорката, че обстоятелствата са упорити, към този момент не е толкоз вярна в епохата на различната действителност, популяризирана от обществените мрежи и към този момент захранвана от изкуствения разсъдък, написа изданието. Мнозинството от последователите на Републиканската партия не престават да преглъщат брътвежите на своя водач, който повтаря, че изборите през 2020 година са били откраднати. Съдебната безотговорност на Тръмп може да е в предишното, само че не и политическата му безотговорност.

Когато започва акцията си предходната сряда, някогашният американски вицепрезидент Майк Пенс, който изостава в социологическите изследвания, изложи жизненоважните за американската народна власт въпроси, чието решение зависи от идващите президентски избори. Преди нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година " президентът ме помоли да избера сред него и Конституцията ", описа той. Избирателите още веднъж са изправени пред същия избор ". Ще се състои ли най-сетне този значителен спор, пита швейцарското издание.

" Истинската неправда щеше да бъде Доналд Тръмп да не бъде упрекнат ", гласи заглавие на английското издание " Иконъмист ", което акцентира, че " експрезидентът би трябвало да бъде съден по надлежния ред ".

Самият той би желал да трансформира кандидатпрезидентската акция в акция за оставането си отвън пандиза. Кампанията му към този момент употребява обвиняванията против него за набиране на средства – потвърждавайки, че " Джо Байдън в никакъв случай не би могъл да завоюва свободни и почтени избори и по тази причина желае да изпрати в пандиза почтения си конкурент ".

В отговор на обвиняванията Тръмп направи подвеждащи съпоставения сред своя и други случаи, излъга за процеса на декласифициране на секретни документи и насочи неоснователни нападки против длъжностни лица, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ", чиято публикация опровергава погрешните изказвания на експрезидента.

Противно на това, което твърди новообвиненият експрезидент, Администрацията на националните архиви на Съединени американски щати има пълномощия над документите, направени при ръководството на президентите, управлявали страната след основаването ѝ. Редът за декласифицирането им обаче е избран в специфичен закон и това не се прави единствено с решение на президента. Противно на изказванията му също по този начин, процедура за " договаряния " сред напускащия поста президент и архивната работа не съществува в съответния Закон за президентските документи.

Посочените от Тръмп случаи на други политици – Майк Пенс, Хилари Клинтън, Байдън и Обама – упреквани в погрешно боравене с документи, се разграничават значително от неговия личен случай: освен по проявената от политиците подготвеност да сътрудничат за откриването на документите, които не е трябвало да задържат, само че също и по броя им, тематиката и значимостта на укритите секретни документи и неналичието на предумисъл, открита от експертни комисии.

Всички изказвания на експрезидента са лъжливи или подвеждащи, се акцентира в публикацията на " Ню Йорк таймс ", като ги опровергава едно по едно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР