Федерални агенти в американския щат Калифорния разкриха над 100 оранжерии

...
Федерални агенти в американския щат Калифорния разкриха над 100 оранжерии
Коментари Харесай

В Калифорния разкриха над 100 китайски оранжерии за марихуана в къщи

Федерални сътрудници в американския щат Калифорния разкриха над 100 оранжерии за марихуана в къщи - една от най-големите наркооперации в историята на Съединени американски щати, заяви държавното управление, представено от Агенция Франс Прес.

Стотици федерални сътрудници заляха щатската столица Сакраменто във вторник и сряда. Те бяха подпомагани от локалната полиция против китайски наркотрафиканти.

" Това бе огромна интервенция, милиони долари влизат в Съединени американски щати от Китай ", оповестиха от правосъдното министерство.

Допълва се, че тази незаконна организация е употребила непозната валута за закупуване на жилища и превръщането им в оранжерии за марихуана, което е за сметка на почтените съседи.

В интервенцията са взели участие Данъчната администрация на Съединени американски щати, ФБР и организацията за битка с наркоразпространението, както и имиграционни чиновници и служители на реда. Повече от 100 къщи са употребявани за развъждане на марихуана. Иззети са над 60 000 растения и към 200 кг марихуана, в това число 15 оръжия.

Операцията е част от следствие, което е почнало през 2014 година Полицията забелязала, че заплащанията за къщите са с прехвърляния от югоизточната китайска провинция Фудзиен. След това къщите са превърнати в огромни оранжерии за развъждане на марихуана, като във всяка са събирани стотици, в случай че не и хиляди растения, съгласно правосъдното министерство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР