Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация обвини бивш

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация обвини бивш
Коментари Харесай

Руските служби арестуваха информатор на САЩ, викат американски дипломати на разпит

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация упрекна някогашен чиновник на Генералното консулство на Съединени американски щати във Владивосток в събиране на данни за хода на военните дейности в Украйна, които по-късно е предавал на американците, предава ТАСС, като се базира на пресслужбата на ФСБ.

Уточнява се, че арестуваният – Робърт Шонов, е жител на Русия.

" ФСБ прекрати противозаконната активност на осведомител на посолството на Съединени американски щати в Москва - някогашен чиновник на Генералното консулство на Съединени американски щати във Владивосток и съветски жител Шонов, Роберт Робертович. Той е упрекнат в закононарушение по член 275.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация (сътрудничество на конфиденциална основа с непозната държава) “, се споделя в известието.

Според ФСБ " от септември 2022 година досега на задържането Шонов против материално заплащане е изпълнявал задания, сложени му от чиновниците от политическия отдел на посолството на Съединени американски щати в Москва Джефри Силин и Дейвид Бърнстейн за събиране на информация за военните дейности в Украйна, мобилизационни процеси в районите на Русия, върху проблематични моменти и оценка на въздействието им върху протестната интензивност на популацията в навечерието на президентските избори в Руската федерация през 2024 година “.

Контраразузнавателната работа означи, че забърканите дипломати ще бъдат разпитани.


" Планира се провеждането на разпит на тези американски дипломати, по отношение на което са изпратени съответните призовки до посолството на Съединени американски щати в Москва “, прецизират още от ФСБ.

 

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР