Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи за задържането

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи за задържането
Коментари Харесай

Русия задържа жител на Крим за шпионаж в полза на Украйна

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви за задържането на гражданин на Кримския град Керч , обвинен в предаване на информация за придвижването на съветска военна техника на украинското разузнаване , осведоми Руската работа на Би Би Си.

Според разследващата работа 45-годишният гражданин на Крим " по лична инициатива е открил контакт със чиновник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, по чиито инструкции е направил фото- и видеозаписи на придвижването на военна техника. "

Той " изпращал получените данни до чатботове на интернет месинджъри, употребявани от украинските разследващи служби ", се споделя в изказване на Центъра за връзки с обществеността на ФСБ (ЦВО).

Срещу мъжа е формирано дело за " Държавна измяна под формата на шпионаж " и той остава в ареста .

От началото на годината в Русия към този момент са формирани над 80 наказателни каузи за " държавна измяна " , пресмята изданието " Холод ". Според Евгений Смирнов, юрист на правозащитната група " Първи отдел ", в реалност броят на случаите може да е даже по-голям. Според него до края на 2023 година тази цифра може да доближи 250 наказателни каузи.

Той сподели още пред Би Би Си, че след началото на войната в Украйна и въвеждането на член за държавна измяна за " прекосяване на страната на врага ", районните отдели на ФСБ са получили опция сами да предизвикват и проверяват сходни случаи. Тогава в съветските райони, както отбелязва той, започнаха да работят " конвейер за произвеждане " на наказателни каузи за " държавна измяна ".
 ФСБ осуети бойкот на жп линията в Крим
ФСБ осуети бойкот на жп линията в Крим

Саботажът е имал за цел да наруши военния превоз на полуострова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР