Федералната прокуратура в Ню Йорк е повдигнала обвинение на председателя

...
Федералната прокуратура в Ню Йорк е повдигнала обвинение на председателя
Коментари Харесай

В САЩ съдят рускиня, нелегално прокарвала руски интереси

Федералната прокуратура в Ню Йорк е повдигнала обвиняване на ръководителя на Координационния съвет на съветските съотечественици в Съединени американски щати (КСОРС) Елена Брансън (в обвинителните документи тя попада с семейството Черних) в незаконна работа в качеството на съветски сътрудник, оповестява The Voice of America.

Брансън интензивно е нарушавала закона за регистрация на задгранични сътрудници в Съединени американски щати, с цел да прокарва съветска политика и идеология, се споделя в обвинителния акт. Тя не се е записала в качаството на задграничен сътрудник, въпреки че законът Foreign Agents Registration Act изисква това, когато човек се занимава с сходна активност.

" Найъ-малко от 2011 година Брансън е работила от името на съветското държавно управление и съветските публични лица за прокарването на съветски ползи в Съединени американски щати, в това число посредством координирането на срещи сред съветски публични лица с американски политически дейци и предприемачи за обществено пробутване на политиката на съветското държавно управление ", счита прокурорът.

Брансън е пропагандирала ползите на Кремъл след анексирането на Крим, а в последните седмици е провела подписка в поддръжка на войната против Украйна. Дейността и е била финансирана от съветското държавно управление, само че тя е опитвала да скрие този факт.

По думите на други членове на организацията, тя е получавала инструкции от съветския дипломат в Съединени американски щати.

Брансън, която има американско и съветско поданство, може да бъде наказана на до 35 години затвор.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР