Федерална служба за сигурност (ФСС) на Русия твърди, че подразделението

...
Федерална служба за сигурност (ФСС) на Русия твърди, че подразделението
Коментари Харесай

Руската служба за сигурност: Британски специални сили действат в Украйна

Федерална работа за сигурност (ФСС) на Русия твърди, че подразделението за специфични интервенции (Special Boat Service, SBS) към английските военноморски сили работят на територията на Украйна и оказват помощ на украинските войски при военните дейности против съветската войска, съобщи.

Войната в Украйна аргументи най-острата рецесия в връзките сред Москва и Запада от Кубинската рецесия през 1962 година Руският президент Владимир Путин е заявявал, че военнослужещи на НАТО към този момент участват в Украйна. Съединените щати и основни европейски съдружници са заявявали, че нямат проекти да изпращат сухопътни войски в Украйна.

ФСС, правоприемник на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), заяви, че е предотвратила проект на английските специфични сили за десант на украински саботьори на пясъчната линия Тендра в Черно море. ФСС заяви, че е взела в плен върховен украински командос, като разгласи името и рождената му дата.

Според ФСС украинските специфични елементи са били „ направлявани от военно формирование на английските специфични сили, което приказва за директно присъединяване на Англия в спора “.

Говорител на английското министерство на защитата не е дал отговор незабавно на запитването на Ройтерс за коментар.

Специалните елементи SBS са основани в ранните стадии на Втората международна война. Те са воювали в най-мащабните спорове за последните 70 години, в това число Корейската война, Северна Ирландия, Фолкландската война, Сиера Леоне, Афганистан и Ирак, отбелязва организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР